מיתוסים על חלבון

מיתוסים על חלבון

בכתבה הזאת אצטט מיתוסים נפוצים מאוד על חלבון, וסוף-סוף אעשה לכם קצת סדר: מה נכון? מה לא?

"חלבון מהצומח לא נספר בחישוב סך החלבון היומי, כי הוא לא חלבון מלא"
נספר גם נספר! זה נכון להגיד שחלבון מהצומח נחשב לחלבון חסר ושכדי להגיע לחלבון מלא ע"י אכילה של חלבון מהצומח יש לשלב אותו בארוחה ביחד עם דגנים וקטניות. בעבר היה נהוג לחשוב שיש לצרוך אותם ביחד באותה הארוחה בכדי להגיע לחלבון מלא, היום כבר מבינים שזה לא באמת משנה ושאפשר לפזר אותם בארוחות שונות.
בכל מקרה, גם חלבון מלא וגם חלבון לא מלא אנחנו סופרים כחלק מהצריכה היומית שלנו וכמובן שיש ספיגה גם של חלבונים חסרים.

"חייב לאכול חלבון ישר אחרי אימון"
אצל רובנו אין באמת צור לאכול חלבון ישר אחרי האימון, ואפשר להגיע הביתה ברגוע, להכין ארוחה טובה ולאכול גם שעתיים לאחר האימון.
ישנם יוצאים מן הכלל הזה ומדובר על אנשים שמבצעים מספר אימונים ביום – במצב כזה, צריך לוודא את צריכת החלבון ולשים לב שבגלל חלונות זמן קצרים עד לאימון הבא, הצריכה של החלבון לא מתפספסת.
אבל, מבחינת הספיגה של החלבון ובניית השריר, זה בסדר גמור לצרוך את החלבון שלא מיד בסיום האימון.

"מעל ל-2 גרם חלבון לק"ג גוף, הכליות נפגעות מהחלבון"
כיום כבר ישנם לא מעט מחקרים שהוכיחו כי הטענה הזאת לא נכונה.
חלק מהמחקרים בדקו צריכת חלבון שהייתה גבוהה אפילו מ-3 גרם חלבון לכל 1 ק"ג משקל גוף, בשילוב אימוני התנגדות, והתוצאות הראו שלא היה שינוי במדדי תפקודי הכליות.

"אם אני מתאמן אז אני צריך לאכול 2 גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף שלי"
הצריכה היומית המומלצת לחלבון בקרב האוכלוסיה המתאמנת נעה בין 1.5-2.2 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף, ויכולה להגיע אף גבוה יותר. איו מספר מדויק שאפשר להגיד שהוא האופטימאלית עבור כולם, והטווח נותן אומדן די טוב לגבי הכמות האידיאלית לפיתוח ושימור מסת שריר אצל מתאמן.

"צריך לאכול 30 גרם חלבון כל 3 שעות"
אם כך היה הדבר, מתאמן במשקל 80-90 ק"ג שרגיל לאכול 2 ארוחות ביום, יגיע מהר מאוד מחסור בחלבון. מערכת העיכול שלנו מאוד יעילה ולא "בזבזנית" והיא יודעת לשמור ולהשתמש ברכב המזון שאנחנו אוכלים בצורה חכמה שתספק לגופינו את צרכיו.

"אכילה גבוהה של חלבון מסוכנת לבריאות"
נתחיל מזה שבאופן כללי אני לא בעד להגזים, באופן כללי בחיים.
בגדול, למתאמן בריא אין סיבה שגם כמות גבוהה של חלבון (2-2.5 ג'/ק"ג) של חלבון תהיה מסוגנת.
לכמות גבוהה מזו לא קל להגיע מבחינת כמות האוכל שצריך לאכול לשם כך.
האם באופן כללי יש דבר כזה עודף חלבון שיכול להזיק לנו? אז כן, אבל לא כזה קל להגיע לכמויות המדוברות.

"תא שריר יכול להפוך לתא שומן כשמפסיקים להתאמן"
שריר לא הופך לשומן ושומן לא הופך לשריר.
אם מפסיקים להתאמן וממשיכים להיות בעודף קלורי, אז יכול להיות שנעלה במסת השומן ושמסת השריר תרד, אבל זה לא השריר שהפך לשומן.

הפנייה נשלחה בהצלחה!

אנו נחזור אליכם בהקדם האפשרי.
עד אז, אתם מוזמנים לצפות במתכונים או במאמרים שלנו, תהנו :)