קציצות עוף עם כרישה ברוטב עלי מנגולד ולימון

קציצות עוף עם כרישה ברוטב עלי מנגולד ולימון

שומן

פחמימות

חלבון

קלוריות

מצרכים (20 קציצות)

לקציצות
1 קילו עוף טחון
2 גבעולי כרישה
1 בצל בינוני
2 שיני שום
1 קישוא
0.5 צרור פטרוזיליה
0.5 צרור כוסברה (אופציונאלי)
1 כף שמן זית
1כפית שטוחה מלח
1כפית כורכום
מעט פלפל שחור

לרוטב
1 כף שמן זית
1 צרור של עלי מנגולד ללא החלק הלבן
3-4 גבעולי מנגולד (החלק הלבן)
4 שיני שום
1 בצל
1-2 לימון
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
מעט פלפל שחור
1.5 כוסות מים/ ציר ירקות

אופן ההכנה

  1. חותכים את הבצל והכרישה לקוביות.
  2. קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה.
  3. מגרדים את הקישוא.
  4. מחממים במחבת רחבה מעט שמן.
  5. מוסיפים את הבצל, השום והכרישה ומערבבים עד שהבצל מתחיל להשחים מעט.
  6. מכבים את האש ונותנים לתערובת להתקרר.
  7. שופכים את התערובת לקערה ביחד עם שאר מרכיבי הקציצות ולשים היטב.
  8. מכינים קערת מים בצד להרטבת הידיים, יוצרים קציצות בגודל של כדור פינג פונג ונותנים להם לנוח בצד למשך כ-30 דקות.
  9. חותכים בצל לקוביות.
  10. מחממים את שמן הזית בסיר.
  11. מכניסים את הבצל, השום וגבעולי המנגולד לסיר, ומטגנים עד שהבצל משחים.
  12. מוסיפים את המים, התבלינים ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה.
  13. מכניסים בזהירות את הקציצות לסיר, מכסים באופן חלקי ונותנים לקציצות להתבשל על להבה בינונית במשך כ-25 דקות שיספגו את הטעמים.
  14. מוסיפים את עלי המנגולד ומבשלים עוד כ-5 דקות עד להתרככות העלים.
  15. טועמים ומתקנים מליחות במידת הצורך.

ערכים לקציצה נקייה
קלוריות: 60 ק"קל.
חלבון: 9.5 גרם.
פחמימות: 1.6 גרם.
שומן: 1.6 גרם.

צפו במתכונים דומים

הפנייה נשלחה בהצלחה!

אנו נחזור אליכם בהקדם האפשרי.
עד אז, אתם מוזמנים לצפות במתכונים או במאמרים שלנו, תהנו :)