מצרכים (20 קציצות)
לקציצות
1 קילו עוף טחון
2 גבעולי כרישה
1 בצל בינוני
2 שיני שום
1 קישוא
0.5 צרור פטרוזיליה
0.5 צרור כוסברה (אופציונאלי)
1 כף שמן זית
1כפית שטוחה מלח
1כפית כורכום
מעט פלפל שחור
לרוטב
1 כף שמן זית
1 צרור של עלי מנגולד ללא החלק הלבן
3-4 גבעולי מנגולד (החלק הלבן)
4 שיני שום
1 בצל
1-2 לימון
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
מעט פלפל שחור
1.5 כוסות מים/ ציר ירקות
אופן ההכנה
- חותכים את הבצל והכרישה לקוביות.
- קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה.
- מגרדים את הקישוא.
- מחממים במחבת רחבה מעט שמן.
- מוסיפים את הבצל, השום והכרישה ומערבבים עד שהבצל מתחיל להשחים מעט.
- מכבים את האש ונותנים לתערובת להתקרר.
- שופכים את התערובת לקערה ביחד עם שאר מרכיבי הקציצות ולשים היטב.
- מכינים קערת מים בצד להרטבת הידיים, יוצרים קציצות בגודל של כדור פינג פונג ונותנים להם לנוח בצד למשך כ-30 דקות.
- חותכים בצל לקוביות.
- מחממים את שמן הזית בסיר.
- מכניסים את הבצל, השום וגבעולי המנגולד לסיר, ומטגנים עד שהבצל משחים.
- מוסיפים את המים, התבלינים ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה.
- מכניסים בזהירות את הקציצות לסיר, מכסים באופן חלקי ונותנים לקציצות להתבשל על להבה בינונית במשך כ-25 דקות שיספגו את הטעמים.
- מוסיפים את עלי המנגולד ומבשלים עוד כ-5 דקות עד להתרככות העלים.
- טועמים ומתקנים מליחות במידת הצורך.
ערכים לקציצה נקייה
קלוריות: 60 ק"קל.
חלבון: 9.5 גרם.
פחמימות: 1.6 גרם.
שומן: 1.6 גרם.