מצרכים
1 כרובית בינונית (250 גרם)
8 עגבניות שרי
1 צרור פטרוזיליה
4 גבעולי בצל ירוק
מיץ מלימון אחד
1 כף שמן זית
2כפות גרעיני חמנייה (24 גרם)
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- מפרקים את הכרובית לפרחים ומניחים אותם בקערה, שופכים מעל מים רותחים ונותנים לכרובית להתרכך מעט.
- מכניסים את פרחי הכרובית ואת הפטרוזיליה למעבד מזון (למי שאין, יכול פשוט לגרד בפומפייה ולקצוץ את הפטרוזיליה). בעזרת פולסים קצרים טוחנים עד למרקם המתאים.
- חוצים את עגבניות השרי וקוצצים את הבצל הירוק.
- מעבירים לקערה גדולה את הכרובית והפטרוזיליה, ביחד עם שאר המצרכים.
- מוסיפים שמן זית, לימון, מלח ופלפל.
- מערבבים היטב את כל המצרכים ביחד עם התיבול ולבסוף מוסיפים מעט מעט בצל ירוק וגרעיני חמנייה.
אופציות לשילובים
- מי שרוצה להעלות את הערך החלבוני, יכול לשלב גבינת פטה איכותית 5% משתלבת מדהים.
- כף אחת של שמן זית אפשר להחליף בכף טחינה גולמית.
- למי שאין בעיה עם להוסיף מעט סוכר במנה, חמוציות ואוכמניות משתלבים מצוין!