מצרכים (11 מנות גדולות! אפשר לחתוך את המתכון לחצי)
תבנית 22X22
22 ביסקוויטים פחות סוכר של אסם
2 יוגורט גו וניל 0 אחוז שומן
0.5 כוס תחליף סוכר (אני השתמשתי בסוויטאנגו)
2 כפיות אינסטנט פודינג וניל
2 חבילות (500 גרם) גבינה לבנה 5% תנובה
100 גרם פירות יער מופשרים "סנפרוסט"
אופן ההכנה
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מניחים ביסקוויטים על כל התבנית (זכרו את הכיוון שבו סידרתם את הביסקוויטים!).
- בקערה גדולה שמים יוגורט וסוכר סוויטנגו ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית.
- מוסיפים את האינסטנט פודינג וקופסת גבינה לבנה ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול.
- מוסיפים גם את הקופסא השנייה של הגבינה הלבנה ומקפלים בעדינות.
- מעבירים מחצית מהתערובת לתבנית ומורחים לשכבה אחידה.
- מוסיפים לתערובת שנשארה את פירות היער ומערבבים.
- מעבירים את הגבינה ופירות היער לתבנית ומורחים בעדינות על השכבה הלבנה, לשכבה אחידה.
- מסדרים ביסקוויטים על הגבינה לפי הסדר בו סידרתם בהתחלה.
- מעבירים את התבנית למקפיא לחמש שעות או ללילה שלם.
- מחלצים את העוגה מהתבנית ובעזרת סכין גדולה וחדה חותכים לקסטות.
- שומרים בקופסא אטומה במקפיא.
- להוציא מהמקפיא 10-15 דקות לפני אכילה.