מצרכים (4 מנות)
600 גרם חזה עוף
1 פחית נוזל קוקוס 6% שומן
2 כפות מחית קארי צהוב / אדום
1 גזר קטן
1 בצל
0.5 גמבה גדולה
2 פרחי כרובית
1 כוס שעועית ירוקה
0.5 ראש שום
1 קוביית ג׳ינג׳ר (2X2 ס"מ)
1 כף שמן זית
1-2 כפות רוטב סויה
מעט מלח ופלפל.
אופן ההכנה
- חותכים את העוף לקוביות.
- מחממים מחבת על להבה גבוהה.
- מערבבים את קוביות העוף עם כף שמן זית, מלח ופלפל.
- מטגנים עד שהעוף מלבין לגמרי גם מבפנים (לא לחכות עד השחמה) ומעבירים לקערה בצד.
- בינתיים חותכים את הגזר והגמבה לרצועות, חותכים גס את הבצל וחותכים את הג'ינג'ר והשום לקוביות קטנות.
- במחבת שמים את הבצל ומקפיצים מעט.
- מוסיפים את הג׳ינג׳ר, השום וכף אחת ממחית הקארי ומערבבים טוב על מנת לפתוח טעמים.
- מוסיפים את שאר הירקות (חוץ מהשעועית הירוקה) תוך כדי הקפצה.
- מוסיפים את נוזל הקוקוס ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים את הכף השנייה של מחית הקארי ומערבבים תוך כדי צמצום התבשיל.
- מנמיכים ללהבה נמוכה, מבשלים כ-10 דקות ומכבים.
- נותנים לתבשיל לנוח 5 דקות, מוסיפים את השעועית הירוקה ומגישים.
* אפשר לאכול בקערה כמרק או לצד אורז.