מצרכים (3 מנות)
0.5 כרובית/ברוקולי.
1.5 כוסות שעועית ירוקה.
1 חבילת טופו קשה.
250 מ"ל קרם קוקוס.
0.5 כוס מים.
1 כפית מלח.
1 גבעול רוזמרין.
1 כף שמן שומשום.
2 שיני שום.
מעט שומשום שחור.
2 כפות סויה.
אופן ההכנה
- מייבשים את הטופו בעזרת נייר סופג וחותכים לקוביות עבות.
- בסיר גדול מחממים כף שמן זית.
- מוסיפים את פרחי הכרובית עד לצריבה.
- מתבלים עם מעט מלח.
- מוסיפים את השום.
- מוסיפים את קרם הקוקוס והמים. מערבבים ומגיעים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומוסיפים את השעועית, הרוזמרין והסויה.
- מניחים לסיר להתבשל על אש נמוכה עם מכסה לכ-5 דקות.
- מסדרים את קוביות הטופו במעטה העליון של המחבת ומטביעים אותן מעט ברוטב. מכסים ומבשלים עוד כעשר דקות על אש נמוכה.
- מכבים את האש ונותנים לתבשיל לנוח למשך 10 דקות.
- מורידים מהאש ומפזרים מעל מעט שומשום שחור.
** ניתן להחליף את הכרובית בברוקולי