מצרכים (24 יחידות)
לקציצות
1 ק״ג עוף טחון
1 בצל
2 שיני שום
1 קישוא
1 גזר
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
1 כפית כמון
2 כפיות מלח
פלפל שחור
לרוטב
1 חבילה פטריות שמפיניון
2 חבילות פטריות שימגי
1 בצל
5-6 שיני שום
1 חבילה ערמונים
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה אדומה מעושנת
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה
קציצות
- חותכים בצל דק ומניחים בקערה.
- חותכים את השום לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה.
- מגרדים את הקישוא ואת הגזר ומוסיפים לקערה.
- קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה דק ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים לקערה עוף טחון, מלח, כמון ופלפל שחור. מערבבים את החומרים היטב.
- מגלגלים את הבלילה לקציצות.
רוטב
- חותכים את הבצל, השום ופטריות השמפיניון לקוביות גסות.
- מחממים כפית שמן זית בסיר שטוח רחב.
- מטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים את השום ומטגנים כ2-3 דקות.
- מוסיפים את תערובת הפטריות וממשיכים לטגן כ4-5 דקות.
- מוסיפים את הערמונים ואת התיבול עם מעט מים.
- מבשלים 10 דקות על אש נמוכה.
- מוסיפים את הקציצות ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות ומגישים חם.