מצרכים (כ-12 כדורים)
לטופו
1 חבילת טופו קשה
3 שיני שום
1 כפית שטוחה מלח
3 כפות מים
מעט פלפל שחור
3-4 כפות קמח חומוס
למילוי התרד
6 מדליוני תרד קפוא (סנפרוסט)
2 שיני שום
1 כף סויה
גרידת לימון מלימון אחד
1/2 כפית מלח
לרוטב סלק
2 סלקים בינוניים
3-4 ענפי סלרי
1 כף רסק עגבניות
1 בצל
1 כפית שטוחה של מלח
1 כפית סילאן טבעי
1-2 לימונים (לפי הטעם)
ענפי סלרי קשורים
3-4כוסות מים
1 כפית שמן זית
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל190 מעלות טורבו.
- טוחנים במעבד מזון את הטופו והשום.
- מוסיפים קמח חומוס בהדרגה.
- מוסיפים מים, מלח ופלפל עד שהתערובת נהיית גבשושית.
- מעבירים לקירור בזמן שמכינים את המלית.
- כותשים את השום.
- מערבבים בקערה מדליוני תרד מופשרים, שום כתוש, סויה, גרידת לימון ותבלינים.
- מרכיבים את הכדורים – לוקחים מעט מהטופו, יוצרים גומה בתוך כף היד ודוחסים מעט, בחור שנוצר מניחים מעט מהמלית וסוגרים עם טופו.
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. רצוי לרסס מעט שמן על הנייר.
- מכניסים לתנור כ-15 דקות או עד שהכדורים זהובים.
הכנת הרוטב
- אופים את הסלקים עטופים בנייר כסף בתנור בחום גבוהה לכ- 40-60 דקות.
- קוצצים את הבצל, וקושרים את ענפי הסלרי.
- בסיר גדול מחממים כף שמן.
- מוסיפים את הבצל והסלרי ומטגנים מעט.
- חותכים את הסלקים לקוביות קטנות ומוסיפים אותם לסיר.
- מוסיפים 8 כוסות מים (כ2 ס"מ מעל לירקות) ומבשלים כחצי שעה.
- מוסיפים רסק עגבניות, מיץ לימון, סילאן ותבלינים. מערבבים ומביאים שוב לרתיחה.
- כשהמרק מגיע לרתיחה מוציאים את ענפי הסלרי, מוסיפים את הקובות, מכסים את הסיר ומבשלים עוד כחצי שעה.
- טועמים ומתקנים עם לימון ומלח לפי הטעם.
ערכים לקובה אחת בלי מרק
קלוריות: 58 קק"ל.
חלבון: 5.5 גרם.
פחמימה: 4 גרם.
שומן: 2 גרם.