קובה טופו סלק

קובה טופו סלק – טבעוני/ללא גלוטן

שומן

פחמימות

חלבון

קלוריות

מצרכים (כ-12 כדורים)

לטופו
1 חבילת טופו קשה
3 שיני שום
1 כפית שטוחה מלח
3 כפות מים
מעט פלפל שחור
3-4 כפות קמח חומוס

למילוי התרד
6 מדליוני תרד קפוא (סנפרוסט)
2 שיני שום
1 כף סויה
גרידת לימון מלימון אחד
1/2 כפית מלח

לרוטב סלק
2 סלקים בינוניים
3-4 ענפי סלרי
1 כף רסק עגבניות
1 בצל
1 כפית שטוחה של מלח
1 כפית סילאן טבעי
1-2 לימונים (לפי הטעם)
ענפי סלרי קשורים
3-4כוסות מים
1 כפית שמן זית

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל190 מעלות טורבו.
  2. טוחנים במעבד מזון את הטופו והשום.
  3. מוסיפים קמח חומוס בהדרגה.
  4. מוסיפים מים, מלח ופלפל עד שהתערובת נהיית גבשושית.
  5. מעבירים לקירור בזמן שמכינים את המלית.
  6. כותשים את השום.
  7. מערבבים בקערה מדליוני תרד מופשרים, שום כתוש, סויה, גרידת לימון ותבלינים.
  8. מרכיבים את הכדורים – לוקחים מעט מהטופו, יוצרים גומה בתוך כף היד ודוחסים מעט, בחור שנוצר מניחים מעט מהמלית וסוגרים עם טופו.
  9. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. רצוי לרסס מעט שמן על הנייר.
  10. מכניסים לתנור כ-15 דקות או עד שהכדורים זהובים.

הכנת הרוטב

  1. אופים את הסלקים עטופים בנייר כסף בתנור בחום גבוהה לכ- 40-60 דקות.
  2. קוצצים את הבצל, וקושרים את ענפי הסלרי.
  3. בסיר גדול מחממים כף שמן.
  4. מוסיפים את הבצל והסלרי ומטגנים מעט.
  5. חותכים את הסלקים לקוביות קטנות ומוסיפים אותם לסיר.
  6. מוסיפים 8 כוסות מים (כ2 ס"מ מעל לירקות) ומבשלים כחצי שעה.
  7. מוסיפים רסק עגבניות, מיץ לימון, סילאן ותבלינים. מערבבים ומביאים שוב לרתיחה.
  8. כשהמרק מגיע לרתיחה מוציאים את ענפי הסלרי, מוסיפים את הקובות, מכסים את הסיר ומבשלים עוד כחצי שעה.
  9. טועמים ומתקנים עם לימון ומלח לפי הטעם.

ערכים לקובה אחת בלי מרק

קלוריות: 58 קק"ל.
חלבון: 5.5 גרם.
פחמימה: 4 גרם.
שומן: 2 גרם.

צפו במתכונים דומים

  • סביח מפורק - ללא גלוטן

    סביח מפורק – ללא גלוטן

    שומן

    פחמימות

    חלבון

    קלוריות

  • שווארמה דג – ללא גלוטן

    שומן

    פחמימות

    חלבון

    קלוריות

  • פלאפל בתנור

    פלאפל בתנור-עיקרית/טבעוני

    שומן

    פחמימות

    חלבון

    קלוריות

  • קציצות דגים - ללא גלוטן

    קציצות דגים – ללא גלוטן

    שומן

    פחמימות

    חלבון

    קלוריות

הפנייה נשלחה בהצלחה!

אנו נחזור אליכם בהקדם האפשרי.
עד אז, אתם מוזמנים לצפות במתכונים או במאמרים שלנו, תהנו :)