מצרכים (2 מנות)
1 בצל בינוני
1 כפית שמן זית
2 קישואים קטנים
6 מדליוני תרד (סנפרוסט)
צרור פטרוזיליה
כפית מלח
קורט פלפל שחור
רוזמרין
2 ביצים
2 חלמונים
1/2 כוס חלב 1%
40 גרם גבינה בולגרית
3-4שיני שום
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- חותכים את הבצל לקוביות קטנות.
- במחבת מחממים מעט שמן זית – רצוי מחבת כבדה שניתן להעביר לתנור.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה יפה.
- במקביל חותכים קישוא אחד לקוביות בינוניות ואת הקישוא השני מגרדים בפומפייה.
- מוסיפים את הקישואים למחבת ומטגנים כ5 דקות.
- בינתיים קוצצים את התרד, הפטרוזיליה והשום.
- מוסיפים את התרד, פטרוזיליה, שום ועלי הרוזמרין. מגבירים קצת את האש, ממליחים ומפלפלים.
- במקביל טורפים את הביצים יחד עם החלב בקערה.
- ממליחים מעט את בלילת הביצים ומעבירים פנימה בהדרגה למחבת. מערבבים היטב ומהר, כדי שלא ייווצרו גושים של חביתה.
- מוסיפים לפריטטה חתיכות גסות של גבינה בולגרית ומערבבים מעט.
- ברגע שהבלילה מתחילה להתייצב (בערך אחרי 3-4 דקות) מעבירים את המחבת לתנור (גריל עליון).
- אופים כ-10 דקות עד להזהבה יפה.
- מוציאים מהתנור ונותנים לפריטטה דקה של מנוחה.