לפניכם שתי גרסאות – אחת מהירה והשנייה ארוכה יותר (גם מוצלחת יותר לדעתי).
מצרכים
1 ק"ג חזה הודו/ כתף בקר
למרינדה
1 כף גדושה חרדל דיז'ון
1 כף דבש
1 כף סויה
1 כף פפריקה אדומה
0.5 כפית פפריקה חריפה
1 כף שמן זית
למשרה
2 כפות מלח גס
2 כפות סילאן
1 כף פפריקה מתוקה
3 שיני שום חצויות
3 עלי דפנה או עלי קארי
מים
אופן ההכנה
הגרסה הארוכה
- ממיסים את כל חומרי המשרה במים.
- מכניסים את נתח ההודו למשרה ומכסים בעוד מים במידת הצורך. משרים את הנתח למשך 24 שעות, שופכים את המים וממשיכים עם ההוראות לפי הגרסה המקוצרת
הגרסה המקוצרת
- מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה ומורחים היטב מכל צידי הנתח.
- מחממים תנור ל-250 מעלות, מוסיפים את הנתח ומחממים עשרים דקות.
- לאחר עשרים דקות מורידים את הטמפרטורה ל-130 מעלות ומחממים עוד כ-45 דקות.
- מוציאים את הנתח מהתנור ונותנים לו להתקרר על קרש חיתוך לפחות 10 דקות לפני החיתוך.
- חותכים בסכין חדה ולא משוננת פרוסות דקות.
- מוסיפים לסנדוויץ', חביתה או סתם ככה מהצלחת.