פסטרמה ביתית

פסטרמה ביתית

שומן

פחמימות

חלבון

קלוריות

לפניכם שתי גרסאות – אחת מהירה והשנייה ארוכה יותר (גם מוצלחת יותר לדעתי).

מצרכים

1 ק"ג חזה הודו/ כתף בקר

למרינדה
1 כף גדושה חרדל דיז'ון
1 כף דבש
1 כף סויה
1 כף פפריקה אדומה
0.5 כפית פפריקה חריפה
1 כף שמן זית

למשרה
2 כפות מלח גס
2 כפות סילאן
1 כף פפריקה מתוקה
3 שיני שום חצויות
3 עלי דפנה או עלי קארי
מים

אופן ההכנה

הגרסה הארוכה

  1. ממיסים את כל חומרי המשרה במים.
  2. מכניסים את נתח ההודו למשרה ומכסים בעוד מים במידת הצורך. משרים את הנתח למשך 24 שעות, שופכים את המים וממשיכים עם ההוראות לפי הגרסה המקוצרת

הגרסה המקוצרת

  1. מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה ומורחים היטב מכל צידי הנתח.
  2. מחממים תנור ל-250 מעלות, מוסיפים את הנתח ומחממים עשרים דקות.
  3. לאחר עשרים דקות מורידים את הטמפרטורה ל-130 מעלות ומחממים עוד כ-45 דקות.
  4. מוציאים את הנתח מהתנור ונותנים לו להתקרר על קרש חיתוך לפחות 10 דקות לפני החיתוך.
  5. חותכים בסכין חדה ולא משוננת פרוסות דקות.
  6. מוסיפים לסנדוויץ', חביתה או סתם ככה מהצלחת.

צפו במתכונים דומים

הפנייה נשלחה בהצלחה!

אנו נחזור אליכם בהקדם האפשרי.
עד אז, אתם מוזמנים לצפות במתכונים או במאמרים שלנו, תהנו :)