מצרכים (4 יחידות)
8 דפי אורז
1 כפית סילאן
1 ביצה
3 כפות מים
מעט מלח
למילוי
100 גרם בולגרית
1 חלבון ביצה
3 פרוסות גבינה צהובה
0.5 קופסת קוטג׳
4 מדליוני תרד / עגבניות מיובשות או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים בבורקס
אופן ההכנה
- מערבבים היטב את כל הגבינות, הביצה והתוספות. ניתן להעביר לפני את גבינת הקוטג׳ למסננת, למשך כ-2-3 דק להיפטר מהנוזלים.
- טורפים ביצה יחד עם כפית סילאן בצלחת רחבה שיכולה להכיל את דפי האורז.
- טובלים דף אורז בתערובת הביצה, עד שהוא מכוסה לגמרי אבל לא מתרכך.
- טובלים דף נוסף ומצמידים אותו לדף הראשון, כך שמתקבלות 2 שכבות של דפי אורז שביניהן תערובת הביצה.
- מניחים את הדפים בתערובת הביצה עד שהם מתרככים.
- מטגנים את דפי האורז כ-2 דקות על אש בינונית-גבוהה, עד שהם מזהיבים יפה.
- הופכים ומטגנים 2 דקות נוספות.
- מוסיפים 2 כפות ממילוי הגבינות ומקפלים לחצי ירח.
- מגישים עם רסק עגבניות בצד.