מצרכים (24 יחידות)
דפי אורז
למלית תמרים
200 גרם תמרים בוואקום ללא חרצנים.
0.5 כוס מים.
1 כפית שמן קוקוס.
לתערובת האגוזים
50 גרם (כחצי כוס) של תערובת אגוזים שבורים (אני השתמשתי בפיסטוק, שקדים, אגוזי מלך , קשיו)
קורט קוקוס
שומשום מעל
אופן ההכנה
- מערבבים את התמרים, המים ושמן הקוקוס בבלנדר או עם היד עד למחית חלקה יחסית ומניחים בצד לקירור.
- לוקחים דף אורז, מרטיבים אותו כ3 שניות במים, מייבשים בעזרת חיתול טטרה.
- לוקחים שליש מהמלית ומורחים על דף האורז.
- מוסיפים שליש מתערובת האגוזים, מפזרים קצת קוקוס ומגלגלים לרול.
- חוזרים על תהליך הכנת הרול 3 פעמים – סה"כ ייווצרו 3 רולים.
- טורפים ביצה ומברישים את הרול.
- מניחים בתבנית, מפזרים שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש (170 מעלות) ל15 דקות.
- מעבירים את הרול החם למקפיא ל40 דקות , מוציאים וחותכים ל8 חתיכות.
- שומרים בקופסא במקרר ומתפנקים באחת ליד הקפה.