מצרכים (4 מנות)
5 קישואים
2 בצלים בינונים
5-6 שיני שום
1-2 כפיות שמן
2 בצלים לבנים
0.5 כפית אגוז מוסקט
1.5 כפיות מלח
פלפל
0.5 חבילה פולי סויה קפואים ללא התרמיל
- ניתן להוסיף בהגשה שמנת 9% שומן
אופן ההכנה
- קוטמים את הקצוות של הקישוא וחותכים אותו גס לכ-5 חתיכות, את הבצל לרבעים ופורסים את שיני השום.
- מחממים במחבת שמן, מוסיפים את הקישואים, הבצל והשום ומטגנים מספר דקות, עד לחריכה קלה.
- מוסיפים מים, מביאים לרתיחה. מבשלים כרבע שעה עד להתרככות הקישואים.
- מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים.
- מנמיכים את האש וטוחנים את הכל בבלנדר מוט ידני, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל במידת הצורך.
- מוסיפים את פולי הסויה ומבשלים למשך 5 דקות נוספות.
- ניתן להגיש עם שמנת חמוצה 9% או יוגורט.