מרק עגבניות חורפי - טבעוני/ללא גלוטן

מרק עגבניות חורפי – טבעוני/ללא גלוטן

שומן

פחמימות

חלבון

קלוריות

מצרכים (5 מנות)

1 כרישה
1 בצל
3 גבעולי סלרי
1 ראש סלרי
8 עגבניות
2 כוס עגבניות שרי סוכריות (אופציונאלי)
1 ראש שום
מעט טימין
1 גזר
2 כפות רסק עגבניות טבעי
1.5 כפות שמן זית
1.5-2 ליטר מים
בזיליקום
מלח
פלפל

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. חוצים את העגבניות.
  3. מפזרים מלח גס על נייר אפייה ומניחים את העגבניות על המלח כשהקליפה כלפי מעלה.
  4. אופים 20-30 דקות, עד שהעגבניות מגירות נוזלים והקליפה משחימה.
  5. בזמן שהעגבניות בתנור, חותכים גס את כל הירקות למרק ומטגנים אותם עם כפית שמן עד השחמה וריכוך קל.
  6. מוסיפים את גבעולי הטימין והמים, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  7. מבשלים מכוסה מעל להבה בינונית 20-30 דקות.
  8. מצננים את העגבניות, מסירים את הקליפה ומוסיפים אותן ואת כל המיצים שניגרו מהעגבניות למרק.
  9. טוחנים למרק חלק בעזרת בלנדר רגיל או ידני.
  10. מוסיפים כף שמן זית וממשיכים לטחון עוד כמה דקות עד שהמרק נראה חלק.
  11. טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

צפו במתכונים דומים

הפנייה נשלחה בהצלחה!

אנו נחזור אליכם בהקדם האפשרי.
עד אז, אתם מוזמנים לצפות במתכונים או במאמרים שלנו, תהנו :)