מצרכים (5 מנות)
1 כרישה
1 בצל
3 גבעולי סלרי
1 ראש סלרי
8 עגבניות
2 כוס עגבניות שרי סוכריות (אופציונאלי)
1 ראש שום
מעט טימין
1 גזר
2 כפות רסק עגבניות טבעי
1.5 כפות שמן זית
1.5-2 ליטר מים
בזיליקום
מלח
פלפל
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- חוצים את העגבניות.
- מפזרים מלח גס על נייר אפייה ומניחים את העגבניות על המלח כשהקליפה כלפי מעלה.
- אופים 20-30 דקות, עד שהעגבניות מגירות נוזלים והקליפה משחימה.
- בזמן שהעגבניות בתנור, חותכים גס את כל הירקות למרק ומטגנים אותם עם כפית שמן עד השחמה וריכוך קל.
- מוסיפים את גבעולי הטימין והמים, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- מבשלים מכוסה מעל להבה בינונית 20-30 דקות.
- מצננים את העגבניות, מסירים את הקליפה ומוסיפים אותן ואת כל המיצים שניגרו מהעגבניות למרק.
- טוחנים למרק חלק בעזרת בלנדר רגיל או ידני.
- מוסיפים כף שמן זית וממשיכים לטחון עוד כמה דקות עד שהמרק נראה חלק.
- טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל שחור לפי הטעם.