מצרכים (7 מנות)
1 ליטר חלב 1%
4-5 כפות קורנפלור
1 כפית מי ורדים
2 סקופ אבקת חלבון וניל
לסירופ
0.5 כוס מים
1 כפית מי ורדים
0.5 כוס תערובת פירות יער (קפואים)
לקישוט
65 גרם בוטנים או פיסטוקים
קוקוס טחון
אופן ההכנה
- בקערה מערבבים 1 כוס חלב, מי ורדים וקורנפלור, עד שהתערובת הופכת להיות חלקה וללא גושים.
- שופכים לסיר את יתר החלב.
- מביאים לרתיחה ומוסיפים את תערובת החלב והקורנפלור.
- מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד על להבה נמוכה, עד שמסמיך, כ3-4 דקות ומכבים את האש.
- מצננים לטמפרטורת החדר.
- מוסיפים את אבקת החלבון לסיר ומערבבים.
- מוזגים לכוסות או כלי הגשה מתאימים, מכסים בניילון נצמד.
- מצננים כשעה בטמפרטורת החדר ואז מעבירים למקרר כ4 שעות לפחות.
- בסיר קטן מביאים לרתיחה מים, תערובת פירות יער ומי ורדים.
- מכבים את האש ומסננים את הרוטב לקערה קטנה.
- מצננים לטמפרטורת החדר.
- קוצצים את הבוטנים/ פיסטוקים.
- כאשר המלבי מוכן מוזגים 1-2 כפות מהסירופ, מוסיפים קוקס טחון ובוטנים/ פיסטוקים.