מצרכים (13 יחידות)
2 פחיות טונה במים
1 ביצה
0.5 בצל/ 1 בצל קטן
1 חציל קטן ללא קליפה
1 גזר קטן
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
3 כפות שיבולת שועל
100 גר' גבינה בולגרית 5% (אופציונאלי)
מלח
פלפל
כפית שמן זית
אופן ההכנה
- מגרדים בפומפייה את החציל והגזר.
- חותכים את הבצל לקוביות.
- מחממים כפית שמן זית במחבת.
- מטגנים את הבצל על אש נמוכה.
- מוסיפים למחבת את החציל והגזר ומטגנים עד שמתקבל מרקם עיסתי מהתערובת.
- מכבים את האש ומצננים לטמפרטורת החדר.
- מסננים את הטונה מהמים ומכניסים למעבד מזון.
- מוסיפים את כל המצרכים ואת תערובת הירקות. אם התערובת נוזלית מדי מוסיפים עוד כף שיבולת שועל.
- יוצרים 13 קציצות שוות בגודלן.
- מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות 7-10 דקות כל צד.