מצרכים (38 יחידות)
1 חבילה קטנה של חומוס יבש (500 גרם)
1 בצל בינוני
10 שיני שום
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליהֿ
פלפל חריף (אופציונאלי)
1.5 כפיות כמון
2 כפיות פפריקה
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1.5 כפיות מחוקות של סודה לשתייה
2 כפות קמח
1 כפית שמן זית
2 כפות טחינה גולמית
2 כפיות מלח
אופן ההכנה
- משרים את החומוס במים ל-12-24 שעות.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- טוחנים במעבד מזון את החומוס, הבצל, השום, הכוסברה והפטרוזיליה למרקם גס.
- מוסיפים את הטחינה, השמן, התבלינים והקמח ומערבבים טוב.
- טועמים ומתקנים עם מלח במידה וצריך.
- מוסיפים סודה לשתייה ומערבבים שוב.
- יוצרים כדורים בעזרת ידיים רטובות, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (אם התערובת מתעוררת מעט ניתן להוסיף מעט מים).
- אופים 20-25 דקות עד שהפלאפלים מקבלים צבע שחום ויפה.