מצרכים (2 מנות)
0.5 ראש כרובית
1 ביצה
30 גרם גבינה בולגרית 5%
תוספות שאוהבים מעל (פטריות/ בולגרית/ בצל/ זיתים/ אנשובי)
מעט מלח ופלפל שחור
לרוטב
1.5 כפות רסק עגבניות טבעי או 0.5 פחית עגבניות מרוסקות
3 שיני שום
חצי צרור בזיליקום
4 פרוסות גבינה צהובה 9%
מעט מלח
אופן ההכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- במעבד מזון טוחנים את הכרוב עד שמקבלים מרקם גרגירי דמוי קוסקוס. ניתן לגרד בפומפייה אם אין מעבד מזון.
- סוחטים את הכרובית בטיטול ומייבשים על מחבת חמה כ-5 דקות עד שהכרובית מקבלת צבע מעט צהבהב.
- מעבירים את הכרובית לקערה ומקררים.
- מוסיפים את הביצה, הגבינה הבולגרית והתבלינים ומערבבים טוב.
- משטחים את הבצק בעזרת כפות הידיים עד שמתקבל בצק בעובי של 1 ס״מ בערך.
- מכניסים לתנור ואופים 25-35 דקות, עד שהבצק מתייצב והשוליים מתחילים להזהיב.
- בינתיים כותשים את השום.
- בקערה מערבבים רסק עגבניות, שום, בזיליקום ומלח. טועמים ומתקנים לפי הצורך.
- חותכים את הגבינה הצהובה לריבועים גדולים.
- מוציאים את הבצק מהתנור, מורחים את הרוטב בשכבה אחידה ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה.
- בשלב זה ניתן להוסיף תוספות שאוהבים.
- מכניסים לתנור לעוד כ-10 דק'.