מפרום זוקיני

פיצה כרובית

שומן

פחמימות

חלבון

קלוריות

מצרכים (2 מנות)

0.5 ראש כרובית
1 ביצה
30 גרם גבינה בולגרית 5%
תוספות שאוהבים מעל (פטריות/ בולגרית/ בצל/ זיתים/ אנשובי)
מעט מלח ופלפל שחור

לרוטב
1.5 כפות רסק עגבניות טבעי או 0.5 פחית עגבניות מרוסקות
3 שיני שום
חצי צרור בזיליקום
4 פרוסות גבינה צהובה 9%
מעט מלח

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. במעבד מזון טוחנים את הכרוב עד שמקבלים מרקם גרגירי דמוי קוסקוס. ניתן לגרד בפומפייה אם אין מעבד מזון.
  3. סוחטים את הכרובית בטיטול ומייבשים על מחבת חמה כ-5 דקות עד שהכרובית מקבלת צבע מעט צהבהב.
  4. מעבירים את הכרובית לקערה ומקררים.
  5. מוסיפים את הביצה, הגבינה הבולגרית והתבלינים ומערבבים טוב.
  6. משטחים את הבצק בעזרת כפות הידיים עד שמתקבל בצק בעובי של 1 ס״מ בערך.
  7. מכניסים לתנור ואופים 25-35 דקות, עד שהבצק מתייצב והשוליים מתחילים להזהיב.
  8. בינתיים כותשים את השום.
  9. בקערה מערבבים רסק עגבניות, שום, בזיליקום ומלח. טועמים ומתקנים לפי הצורך.
  10. חותכים את הגבינה הצהובה לריבועים גדולים.
  11. מוציאים את הבצק מהתנור, מורחים את הרוטב בשכבה אחידה ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה.
  12. בשלב זה ניתן להוסיף תוספות שאוהבים.
  13. מכניסים לתנור לעוד כ-10 דק'.

צפו במתכונים דומים

  • בורקס דפי אורז

    בורקס דפי אורז

    שומן

    פחמימות

    חלבון

    קלוריות

  • פריטטה קישואים ותרד

    פריטטה קישואים ותרד – ללא גלוטן

    שומן

    פחמימות

    חלבון

    קלוריות

  • שווארמה טופו

    שווארמה טופו- טבעוני

    שומן

    פחמימות

    חלבון

    קלוריות

  • ריבועי טופו תרד ופטריות- טבעוני

    ריבועי טופו תרד ופטריות- טבעוני

    שומן

    פחמימות

    חלבון

    קלוריות

הפנייה נשלחה בהצלחה!

אנו נחזור אליכם בהקדם האפשרי.
עד אז, אתם מוזמנים לצפות במתכונים או במאמרים שלנו, תהנו :)