מצרכים (5 מנות)
3 בטטות בינוניות
1 ביצה
500 גרם בשר בקר (עדיף כתף או כל בשר בין 5-10 אחוזי שומן)
1 בצל
3-5 שיני שום
כפית פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה (אופציונאלי)
כורכום
טימין / אגוז מוסקט (לא חובה)
1 כף שמן זית
אופן ההכנה
- אופים בתנור את הבטטות השלמות בחום של 200 מעלות (אפשר גם לבשל אותן, אבל הן מקבלות טעם טוב יותר מהאפייה).
- חותכים את הבצל ו2-3 משיני השום לקוביות קטנות.
- בינתיים מחממים מחבת על אש גבוהה.
- מוסיפים את שמן הזית, הבצל, והשום ומטגנים עד לשקיפות הבצל.
- מוסיפים את הבשר הטחון, הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה, הכורכום והטימין/ אגוז מוסקט.
- מפרקים ומערבבים את הבשר לאורך כל הטיגון שלו.
- ברגע שהבשר מקבל צבע שחום אפשר לכבות את האש ולתת לתערובת מעט להתקרר.
- כותשים את שיני השום שנותרו.
- לאחר שהבטטות התרככו, מוציאים אותן מהתנור, מקלפים אותן ומועכים באמצעות מועך פירה. תוך כדי פעולת המעיכה מוסיפים את הביצה, המלח, השום והטימין עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את תערובת הבשר לקערות קטנות או תבנית בגודל בינוני ומשטחים לגובה 2-3 ס"מ.
- מעל מוסיפים את פירה הבטטה ומשטחים אותו בעזרת כף מטבח (אפשר ליצור מסילות בצורת שתי וערב בעזרת מזלג).
- מכניסים את הקערות לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, אופים כחצי שעה או עד שהפירה מתחיל להשחים.
הערות
- אפשר לשחק עם התבלינים שבבשר ובפירה לפי העדפה אישית.
- הערכים מתייחסים פה לבשר בעל אחוז שומן בינוני (כ-12%), מי שישתמש בבשר רזה יותר כמות השמן תפחת וכמות החלבון תעלה בכל מנה.