פאי רועים

פאי רועים

שומן

פחמימות

חלבון

קלוריות

מצרכים (5 מנות)

3 בטטות בינוניות
1 ביצה
500 גרם בשר בקר (עדיף כתף או כל בשר בין 5-10 אחוזי שומן)
1 בצל
3-5 שיני שום
כפית פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה (אופציונאלי)
כורכום
טימין / אגוז מוסקט (לא חובה)
1 כף שמן זית

אופן ההכנה

  1. אופים בתנור את הבטטות השלמות בחום של 200 מעלות (אפשר גם לבשל אותן, אבל הן מקבלות טעם טוב יותר מהאפייה).
  2. חותכים את הבצל ו2-3 משיני השום לקוביות קטנות.
  3. בינתיים מחממים מחבת על אש גבוהה.
  4. מוסיפים את שמן הזית, הבצל, והשום ומטגנים עד לשקיפות הבצל.
  5. מוסיפים את הבשר הטחון, הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה, הכורכום והטימין/ אגוז מוסקט.
  6. מפרקים ומערבבים את הבשר לאורך כל הטיגון שלו.
  7. ברגע שהבשר מקבל צבע שחום אפשר לכבות את האש ולתת לתערובת מעט להתקרר.
  8. כותשים את שיני השום שנותרו.
  9. לאחר שהבטטות התרככו, מוציאים אותן מהתנור, מקלפים אותן ומועכים באמצעות מועך פירה. תוך כדי פעולת המעיכה מוסיפים את הביצה, המלח, השום והטימין עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  10. מעבירים את תערובת הבשר לקערות קטנות או תבנית בגודל בינוני ומשטחים לגובה 2-3 ס"מ.
  11. מעל מוסיפים את פירה הבטטה ומשטחים אותו בעזרת כף מטבח (אפשר ליצור מסילות בצורת שתי וערב בעזרת מזלג).
  12. מכניסים את הקערות לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, אופים כחצי שעה או עד שהפירה מתחיל להשחים.

הערות

  • אפשר לשחק עם התבלינים שבבשר ובפירה לפי העדפה אישית.
  • הערכים מתייחסים פה לבשר בעל אחוז שומן בינוני (כ-12%), מי שישתמש בבשר רזה יותר כמות השמן תפחת וכמות החלבון תעלה בכל מנה.

צפו במתכונים דומים

הפנייה נשלחה בהצלחה!

אנו נחזור אליכם בהקדם האפשרי.
עד אז, אתם מוזמנים לצפות במתכונים או במאמרים שלנו, תהנו :)