מצרכים (8 מנות)
500 גרם בשר טחון (כתף בקר מספר 4)
1 בצל לבן
5 שיני שום
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה (אופציונאלי)
8 פיתות כוסמין
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2כפית בהרט
1 כפית ראס אל חנות או קינמון
2 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה להברשה
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- חותכים את הבצל ואת השום לקוביות קטנות, את הפטרוזיליה (והכוסברה, אם מוסיפים) קוצצים דק.
- מערבבים בקערה הבשר עם הבצל, השום, הפטרוזיליה, התבלינים ונותנים לתערובת לנוח כחצי שעה.
- חותכים פתח בינוני בפיתות (זהירות לא ליצור פתח גדול מידי שהפיתה לא תיקרע).
- יוצרים 8 קציצות יחסית עבות, וממלאים את הפיתות בקציצות הבשר.
- מערבבים את השמן עם הפפריקה ומברישים את הפיתות בחלקן העליון.
- מכניסים לתנור כ-20 דקות.