מצרכים (25 עוגיות)
200 גרם שיבולת שועל דקה (3 כוסות חד פעמיות)
04 גרם אגוזי מלך שבורים (כוס חד פעמית)
3 בננות בינוניות בשלות
200 גר' תמרים מעוכים ללא חרצנים (כשליש חבילה)
4 כפות שמן קוקוס (40 גר שמן קוקוס)
1 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
אופן ההכנה
- שמים את הבננות בתוך קערה גדולה ומועכים אותן באמצעות מועך תפוחי אדמה.
- מוסיפים את התמרים וממשיכים בפעולת המעיכה תוך מיזוג הבננות והתמרים לעיסה אחת.
- מוסיפים את שאר המצרכים ומתחילים לערבב היטב בעזרת הידיים עד שמגיעים לעיסה אחת מגובשת.
- שמים מים בקערה קטנה, מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורים בגודל של כדור טניס (כ-25 גר').
- לאחר שיצרנו את הכדור לוחצים מעט בשני צידי הכדור כך ששני הצדדים ישתטחו.
- מכניסים את העוגיות לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות למשך כ-20 דקות. ייתכן כי העוגיות יראו וירגישו לכם לא מוכנות, אך אם תשאירו אותן קצת יותר מדי זמן בתנור הן תתחלנה להישרף.
- מוציאים את העוגיות מהתנור ומקררים אותן, בכדי שיקבלו את המרקם הקראנצ'י שלהם בדפנות.