מצרכים (10 סופגניות)
250 גרם קמח כוסמין
0.5 כפית שטוחה מלח
16 גרם שמרים טריים/ 5.5 גרם יבשים
90 גרם חלב
3 כפות סילאן
1 ביצה
מיץ מחצי תפוז
גרידה מקליפת תפוז (בלי החלק הלבן!)
1 כפית תמצית וניל
2 כפות שמן קוקוס
מילוי
ריבה ללא תוספת סוכר
חמאת בוטנים
גבינת ריקוטה וניל
אופן ההכנה
- מערבבים את הקמח עם המלח בקערה בינונית.
- בכוס נפרדת מערבבים את החלב, השמרים והסילאן ונותנים להם לתסוס 10-15 דקות.
- מוסיפים את תוכן הכוס לקערה עם הקמח ולשים מעט.
- מוסיפים את הביצה, מיץ התפוזים, תמצית הוניל, גרידת התפוז ושמן הקוקוס ולשים היטב עד לקבלת בצק דביק.
- מרססים קערה נפרדת בתרסיס שמן, מעבירים אליה את הבצק ונותנים לו לתפוח עד להכפלת נפחו (כשעתיים).
- לאחר שהבצק תפח, קורצים מהבצק 10 כדורים שווים ומניחים אותם על תבנית משומנת עם תרסיס שמן.
- מכסים עם מגבת ונותנים לכדורים לתפוח לעוד כחצי שעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים את הסופגניות למשך 10-17 דקות עד שהן מעט משחימות (צבע חום בהיר).
- נותנים להן להתקרר מעט ומזריקים לתוכן את המילוי שאהבתם בעזרת מזרק.