מצרכים
1 תפוח אדמה בינוני
1 ביצה קשה
1 חציל קטן או 0.5 חציל בינוני
2 כפות טחינה מוכנה
50 גרם בולגרית 5%
1 עגבנייה
*לימון כבוש
אופן ההכנה
- חוצים את תפוח האדמה לשניים, מורחים עליו מעט שמן זית (אפשר גם לרסס עם תרסיס שמן זית) וממליחים מעט.
- דוקרים את החציל בעזרת סכין ועוטפים בנייר כסף.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומכניסים את תפוח האדמה והחציל לכ-40 דקות לחימום.
- בודקים בעזרת מזלג – אם החציל נמעך בקלות, אז אפשר להוציא אותו מהתנור (שימו לב שהתפוח אדמה יהיה מוכן קודם לכן).
- חותכים את העגבנייה לקוביות קטנות.
- חוצים את החציל לאורכו ומניחים אותו על צלחת.
- מעל החציל מניחים את תפוח האדמה, הביצה, העגבנייה והגבינה בולגרית – בסדר הזה.
- מזלפים מעל את הטחינה והלימון הכבוש.