מצרכים (5 מנות)
1 ראש כרובית
1 בצל
2 גבעולי כרישה
4-5 שיני שום
1 כף שמן זית או שמן קוקוס
200 מ"ל חלב (אפשר גם מים או חלב קוקוס 5%-7%)
800 מ"ל מים
2-3 כפיות מלח
מעט פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט מגורר
מעט טימין
אופן ההכנה
- חותכים את הבצל, הכרישה והשום לקוביות ואת הכרובית מפרקים לפרחים.
- מחממים סיר עם כף שמן.
- מוסיפים את הבצל ומאדים עד שקיפות קלה.
- מוסיפים את הכרישה והשום ומטגנים עוד דקה שתיים.
- מוסיפים את פרחי הכרובית, החלב והמים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים מלח ופלפל, ומבשלים עוד כ-20 דקות על אש נמוכה.
- מקררים מעט ואז טוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר.
- מוסיפים את האגוז מוסקט והטימין.
- מתקנים עם מלח ופלפל ומערבבים.