מצרכים
3 כוסות כוסמת ירוקה אורגנית
1/3 כוס זרעי חמנייה טבעיים
1/3כוס זרעי דלעת טבעיים
1/3כוס שקדים שלמים טבעיים
1 רסק תפוחים
2 כפות מייפל טבעי
1 כף קינמון
2 כפיות תמצית וניל
קורט מלח
אפשרויות נוספות להוסיף לתערובת (אחרי יבוש):
1/2 כוס צימוקים/חמוציות
1/4כוס גוג'י בריז
אופן ההכנה
- משרים את הכוסמת בקערת מים גדולה כשלוש שעות או כל הלילה.
- אחרי ההשריה חשוב לשטוף את הכוסמת היטב מהנוזלים ולתת לה להתייבש היטב במסננת.
- מערבבים בקערה גדולה את הכוסמת, רסק התפוחים, הקינמון, הוניל, המלח והמייפל לתערובת דביקה ולחה.
- טועמים ובודקים אם חסר משהו.
- מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בתנור ב-160 מעלות ל-20 דקות, חשוב לערבב את התערובת לעיתים קרובות כדי לוודא שהיא לא נשרפת – לא לעזוב את התנור וללכת.
- מוסיפים את השקדים והגרעינים לתבנית, מערבבים ומחזירים לתנור לעוד כ-20-40 דקות עד שהכוסמת משחימה יפה.
- לאחר האפייה אפשר להוסיף לתערובת גוג'י בריז/ חמוציות/ צימוקים.
- מעבירים לאחסון בקערה אטומה עם מכסה.