מצרכים
300 גרם שיבולת שועל גסה
80 גרם סילאן/ אפשר גם ממתיק
50 מ"ל מים רותחים (קצת פחות מחצי כוס חד פעמית)
40גרם חמנייה/ שבבי קוקוס
40גרם דלעת
40 גרם שקדים/ קשיו/ אגוזי מלך
50 גרם חמוציות/ צימוקים או כל פרי יבש לא מסוכר שאוהבים
2 כפיות קינמון
2 כפיות תמצית וניל
1 כפית שמן קוקוס (10 גרם)
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה קטנה מערבבים את תערובת האגוזים והחמוציות ומניחים בצד.
- שופכים את שיבולת השועל לתוך קערה גדולה נפרדת.
- מערבבים בכוס את הסילאן, המים החמים, הקינמון, שמן הקוקוס, המלח ותמצית הוניל עד התמזגות.
- שופכים את תערובת הסילאן לקערה עם השיבולת שועל ומערבבים היטב.
- שופכים את כל התערובת לתוך תבנית ומשטחים.
- מכניסים את התבנית לתנור.
- לאחר 20 דקות מוסיפים את תערובת האגוזים והחמוציות וממשיכים לחמם לעוד כ-10 דקות.
הערות ושדרוגים
- את החמוציות אפשר להחליף בצימוקים או בכל פרי יבש אחר.
- אופציה נוספת היא להחליף 40 גרם אגוזים ב-40 טחינה גולמית, ואז נקבל גרנולה בטעם של חלבה.