גרנולה ביתית

גרנולה ביתית – טבעוני

שומן

פחמימות

חלבון

קלוריות

מצרכים

300 גרם שיבולת שועל גסה
80 גרם סילאן/ אפשר גם ממתיק
50 מ"ל מים רותחים (קצת פחות מחצי כוס חד פעמית)
40גרם חמנייה/ שבבי קוקוס
40גרם דלעת
40 גרם שקדים/ קשיו/ אגוזי מלך
50 גרם חמוציות/ צימוקים או כל פרי יבש לא מסוכר שאוהבים
2 כפיות קינמון
2 כפיות תמצית וניל
1 כפית שמן קוקוס (10 גרם)

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה קטנה מערבבים את תערובת האגוזים והחמוציות ומניחים בצד.
  3. שופכים את שיבולת השועל לתוך קערה גדולה נפרדת.
  4. מערבבים בכוס את הסילאן, המים החמים, הקינמון, שמן הקוקוס, המלח ותמצית הוניל עד התמזגות.
  5. שופכים את תערובת הסילאן לקערה עם השיבולת שועל ומערבבים היטב.
  6. שופכים את כל התערובת לתוך תבנית ומשטחים.
  7. מכניסים את התבנית לתנור.
  8. לאחר 20 דקות מוסיפים את תערובת האגוזים והחמוציות וממשיכים לחמם לעוד כ-10 דקות.

הערות ושדרוגים

  • את החמוציות אפשר להחליף בצימוקים או בכל פרי יבש אחר.
  • אופציה נוספת היא להחליף 40 גרם אגוזים ב-40 טחינה גולמית, ואז נקבל גרנולה בטעם של חלבה.

צפו במתכונים דומים

  • לביבות תפוחי עץ וקינמון - טבעוני

    לביבות תפוחי עץ וקינמון – טבעוני

    שומן

    פחמימות

    חלבון

    קלוריות

  • עוגיות שוקולד ציפס וחמאת בוטנים

    עוגיות שוקולד ציפס וחמאת בוטנים – טבעוני

    שומן

    פחמימות

    חלבון

    קלוריות

  • רול סושי תמרים ותערובת אגוזים

    רול סושי תמרים ותערובת אגוזים – טבעוני

    שומן

    פחמימות

    חלבון

    קלוריות

  • עוגיות שיבולת שועל

    עוגיות שיבולת שועל הטעימות בעולם – טבעוני

    שומן

    פחמימות

    חלבון

    קלוריות

הפנייה נשלחה בהצלחה!

אנו נחזור אליכם בהקדם האפשרי.
עד אז, אתם מוזמנים לצפות במתכונים או במאמרים שלנו, תהנו :)