לפניכם שתי אפשרויות להכנת העוגה, האחת עוגת שיש גבינה ופירות יער והשנייה עוגת שיש שוקולד.
מצרכים (12 חתיכות)
1.5 כוסות קמח שקדים
0.5 שקית אבקת אפיה
3 ביצים מופרדות לחלבונים ולחלמונים
0.25 כוס סוויטאנגו
30 גרם שמן קוקוס
0.25 כוס חלב
אפשרות #1 – גבינה ופירות יער
2 כפות גבינה לבנה 5%
1 כף גדושה יוגורט 1.7%
0.5 כוס פירות יער קפואים
אפשרות #2 – שוקולד
0.5 כוס חלב
0.25 כוס מטבעות שוקולד איכותי 80% מוצקי קקאו ומעלה
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל175-180 מעלות.
- במיקסר מקציפים ביחד חלבונים וסוויטאנגו.
- בכוס נפרדת מערבבים ביחד שמן קוקוס וחלמונים.
- בקערה נפרדת מערבבים קמח שקדים ואבקת אפיה.
- מוסיפים לקצף את החלבונים את השמן קוקוס והחלמונים וממשיכים לערבב.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ואת רבע כוס החלב.
- לאופציית הגבינה: בקערה נפרדת מערבבים גבינה לבנה ושמנת חמוצה.
- לאופציית השוקולד: בכוס נפרדת ממיסים שוקולד וחלב.
- שופכים לתבנית משומנת 3/4 מתערובת העוגה ומשטחים.
- לתערובת שנשארה בקערת המיקסר מוסיפים את תערובת פירות היער או השוקולד. מערבבים מעט ושופכים את התערובת לתבנית העוגה.
- בעזרת קיסם עושים קצת שמיניות לתערובת.
- אופים :עוגת שוקולד 30 דקות. עוגת גבינה ופירות יער כ- 40 דקות.
- מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומגישים.