מצרכים (3 מנות)
לקציצות
1 חבילת טופו
3 כפות קמח חומוס
1 צרור כוסברה
1 בצל
1 שן שום
1 כפית פפריקה
0.5 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
2-3 כפות מים
לרוטב
4 עגבניות מרוסקות/ 1 פחית רסק עגבניות של mutti
1 בצל
1 גמבה בינונית
1 גזר בינוני
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
פלפל חריף (אופציונאלי)
1.5 כפות פפריקה מרוקאית/ מתוקה
1 כוס מים
1 כפית כמון
מלח
לימון פרוס/כבוש (אופציונאלי)
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל180 מעלות על טורבו.
- טוחנים במעבד מזון את הטופו והשום.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ואת קמח החומוס בהדרגה.
- מוסיפים מים, מלח ופלפל עד שהתערובת נהיית גבשושית.
- יוצרים קציצות בצורת ירח.
- מכניסים לתנור כ-15 דקות או עד שהכדורים זהובים.
הכנת הרוטב
- מערבבים בסיר את השמן והתבלינים מלבד המלח.
- מוסיפים את הבצל, הגמבה ושיני השום הקצוצות, ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות.
- מוסיפים העגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומשאירים את העגבניות להצטמצם כ-10 דקות.
- מוסיפים כוס מים ומביאים שוב לרתיחה.
- מוסיפים את המלח, שיני השום השלמות, פרוסות הלימון, הכוסברה והפטרוזיליה. מורידים את האש ומבשלים כ-10 דקות עם מכסה סגור.
- מוסיפים את קציצות הטופו בזהירות בצמוד לדפנות הסיר, מכסים וממשיכים בבישול עוד כ-10 דק.