מצרכים (5 מנות)
1 קילו חזה עוף
200 גרם עלי תרד
1 חבילת פטריות שמפיניון טריות
1 חציל קטן
1 בצל
0.5 ראש שום
1 כף שמן זית
1-2 לימון
מלח ופלפל
אופן ההכנה
- חולטים את התרד במים רותחים, סוחטים וקוצצים דק.
- מחממים תנור ל 180 מעלות.
- קוצצים את הבצל והשום דק, ואת החציל מקפלים ומגרדים בפומפייה.
- במחבת מחממים כפית שמן זית.
- מוסיפים לפי הסדר: בצל, שום, חצילים, פטריות ותרד, ומטגנים עד שמתקבל מרקם עיסתי מכל התערובת (אפשר להוסיף רבע כוס מים במידה והתערובת יבשה).
- ממליחים, טועמים ומתקנים במידת הצורך.
- פורסים את חזה העוף, מורחים כשתי כפות מהתערובת, מגלגלים את חזה העוף ומעבירים לתבנית.
- בקערה סוחטים את הלימונים יחד עם 2-3 שיני שום וכפית שמן זית, מערבבים היטב ושופכים לתוך התבנית.
- מברישים את גלילת חזה העוף מלמעלה עם ביצה ומפזרים שומשום מעל (לא חובה).
- מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך 10-15 דקות.
- מוציאים את נייר הכסף, מעלים את הטמפרטורה ל-220 מעלות וממשיכים לחמם כ-20-25 דקות עד שהגלילות מתחילות להשחים.
- מוציאים מהתנור, פורסים את הגלילות ושופכים מעל מהרוטב.