מצרכים (18 מנות)
18 דפי אורז
1 גביע קוטג' 3%
1 גביע ריקוטה למריחה 5%
50 גרם בולגרית 3%
4 פרוסות גבינה צהובה 9%
1 ביצה
מלח
פלפל
טימין / בזיליקום / אורגנו
תוספות למילוי: תרד ושום / ממרח עגבניות מיובשות / ממרח זיתים (אופציונאלי)
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- מעבירים את גבינת הקוטג׳ למסננת, למשך כ-2-3 דקות להיפטר מהנוזלים.
- קוצצים את פרוסות הגבינה הצהובה.
- מערבבים היטב את כל הגבינות, הביצה, והתוספות שרוצים.
- בקערה שופכים מים מעט חמים.
- טובלים את דף האורז בקערה למשך כמה שניות.
- מעבירים את דף האורז למשטח יבש ומניחים במרכזו 1.5 כפות מתערובת הגבינות. חשוב לא להעמיס במלית, שלא תברח החוצה מהבורקס.
- מקפלים את הבורקס בצורת מעטפה או מגלגלים.
- מברישים בחלבון ביצה ומפזרים מעל מעט שומשום או פרג (לא חובה).
- אופים כחצי שעה, או עד שהדפים מזהיבים מעט.