שבועות🍷🧀
אחד החגים השווים והטעימים עוד רגע כבר כאן!
משום מה, בעיני רבים חג השבועות נחשב כחג בריא ודיאטטי, אך מבלי לשים לב, המאפים, הפשטידות ושפע הגבינות הטעימות שרק מחכות שנבוא ונטרוף אותם, עלולות לעלות לנו קילו או שניים.
אז מה? עכשיו נצטרך לסבול כל החג ולאכול סלט עלים???😣😣
לא ולא!!!
שלושה מתכונים ש-ו-ו-י-ם אש! שנוכל לאכול בחג ללא שום רגשות אשם😋
בתיאבון🥂
פשטידת גבינות שלושה צבעים: 🧀🍠
רכיבים:
300 בולגרית 5%
60 גר גבינה צהובה 9%
קופסת קוטג 5% (250 גר)
400 גר' בטטה מבושלת או אפוייה
400 גר'ברוקולי מאודה
400 גר' כרובית מאודה
4 ביצים שלמות
3 כפות קמח כוסמין
טימין (אל תתביישו)
2 שיני שום
מלח פלפל
חצי כוס תרד חלוט (לא חובה)
הוראות הכנה:
מכינים שלוש קערות בצד- אחת עם הברוקולי והתרד, אחת עם הבטטה, ואחת עם הכרובית. בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים ומחלקים שליש לכל קערה. קוצצים את הכרובית והברוקולי, ואילו את הבטטה מועכים היטב. מערבבים היטב את בלילת הגבינות עם כל אחת מהקערות ומתחילים לבנות את הפשטידה. אני התחלתי עם הבטטה למטה, מעליה את הבוקולי ולבסוף את הכרובית. מכנינסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, ומחממים למשך כ-45 דקות (לבדוק לפני, כל תנור יכול להיות זמן שונה.
קלוריות(ליחידה):106 קק"ל, חלבון:9 גר', פחמימה:10 גר', שומן: 3 גר'.
בלינצס עם גבינה ותרד: 🌮 🥞
רכיבים:
לבלינצס:
250 גר' קמח כוסמין (אפשר גם קמח רגיל למי שלא אוהב את הטעם)
250 גר' חלב
250 גר' מים
4 ביצים
רבע כפית מלח.
למלית:
250 גר גבינת פטה כבשים 5%
חצי קופסה גבינה לבנה 3%
כוס תרד מאודה
כף שמנ"ז
בצל
2 שיני שום קצוצות
טימין
2-3 עלי מרווה
מלח ופלפל
הוראות הכנה:
מערבבים בעזרת מטרפה את כל המרכיבים בהדרגה.
מרססים בשמן זית מחבת טפלון בינונית, ולאחר שהמחבת חמה יוצקים כחצי מצקת מהבלילה. מסובבים את המחבת עד שהבלילה מתפזרת בצורה שווה. מטגנים 1-2 דקות, עד שהחביתית נראית מבושלת ומעט זהובה מצדה התחתון. הופכים לכמה שניות ועורמים את הבלינצס בערימה.
במילוי- מחממים במחבת כף שמן זית מוסיפים את עלי המרווה הבצל והשום (לבדוק שהשום לא נשרף). מוסיפים את התרד המלח והפלפל ומאדים לעוד 1-2 דקות. מערבבים ביחד עם הגבינת העיזים ומתחלים למלא את הבלינצס.
מניחים 2-3 כפות גדושות של מילוי בשליש התחתון של הבלינצ'ס. מקפלים פנימה את שתי הקצוות הצדדיים, ומגלגלים לצורת צינור מהקצה התחתון של הבלינצס. מגישים חם ביחד עם יוגורט או לאבנה.
קלוריות (ליחידה):105 קק"ל, חלבון:7 גר', פימימה:11 גר', שומן:3.5 גר'.
פטריות ממולאות בגבינות ועגבניות מיובשות:🍅
רכיבים:
10 פטריות שמפניות או פרוטבלו גדולות
200 פטה עיזים 5%
40 גר גבינה צהובה 9%
2 כפות עגבניות מיובשות קצוצות+כפית שמנ"ז (או ממרח עגבניות מיובשות).
10 עלי בזיליקום קצוצים דק
גבינת לאבנה 5% (להגשה)
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. מסירים את רגלי הפטריות. מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה. ממלאים את ראשי הפטריות בתערובת ומניחים בתבנית משומנת בתרסיס שמן זית. אופים כ-15 דקות עד שהמלית מזהיבה והפטריות מתרככות. מגישים חם עם לאבנה 5% וסלט ירוק בצד.