מצרכים (8 מנות)
4 זוקיני/ קישואים עבים
מלח
למלית
500 גרם בשר טחון (כתף מס׳ 4)
1 בצל
צרור עלי פטרוזיליה
1 כפית מלח
0.5 כפית פלפל שחור
1.5 כפית ראס אל חנות
לטיגון
כף שמן זית
1 ביצה
1 כף פפריקה מתוקה
לרוטב
1 בצל
4 שיני שום
0.5 כפית קינמון
1 כף פפריקה מתוקה
1 רסק עגבניות (MUTTI)
מלח
כוס מים
אופן ההכנה
- חותכים את הקישואים לחצי. בכל חצי קישוא עושים חתך לאורך כמעט עד הסוף ויוצרים מעין כיס.
- חותכים דק את הבצל והפטרוזיליה.
- בקערה מערבבים את הבשר הטחון, הבצל, הפטרוזיליה, המלח, הפלפל והראס אל חנות.
- מכינים קציצות וממלאים את כיס הקישואים בקציצות.
- מניחים את הקישואים על מגש.
- בקערה טורפים את הביצה ומערבבים עם הפפריקה.
- מברישים את הקישואים משני הצדדים.
- קוצצים בצל ושום.
- במחבת מחממים כף שמן.
- מכניסים את הקישואים לשמן עד להזהבה עמוקה (כל צד בערך 2-3 דקות) מוציאים ומניחים בצד.
- בסיר רחב ושטוח מטגנים בצל ושום יחד עם הקינמון והפפריקה.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד 2-3 דקות תוך ערבוב.
- מסדרים את המפרומות ומוסיפים מים עד אמצע התבשיל.
- מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה במשך 40 דקות עד ריכוך מלא של הקישואים.
- מוסיפים מים במהלך הבישול לפי הצורך.