מוסקה

מוסקה – ללא גלוטן

שומן

פחמימות

חלבון

קלוריות

מצרכים (5 מנות)

700 גרם עוף טחון/ 700 גרם כתף מס' 4
5 תפוחי אדמה בינוניים
0.5 פחית עגבניות מרוסקות מוטי
0.5 כוס מים
3 חצילים
1 בצל
0.5 ראש שום
פפריקה מעושנת
פפריקה מתוקה
פפריקה טוסקנה
כפית כמון
מלח
פלפל
כפית שמן

אופן ההכנה

  1. חותכים שלושה מתפוחי האדמה לאורך בעובי של 0.5 ס״מ. את השניים הנותרים מקלפים ומכניסים לסיר עם מים רותחים עם כפית מלח.
  2. מניחים על תבנית אפיה עם נייר אפיה ומרססים בספריי שמן (מ2 הצדדים של התפוח אדמה).
  3. מכניסים לתנור בחום של 220 מעלות (חימום מלמטה ומלמעלה).
  4. את החצילים עוטפים בנייר כסף, מחוררים בעזרת מזלג או סכין ומכניסים לתנור כשעה בערך, עד שהחציל מרגיש רך מבפנים.
  5. כשהחציל מוכן מוציאים את ליבת החציל מהקליפה ושמים בצד.
  6. חותכים את הבצל והשום לקוביות.
  7. מחממים כפית שמן במחבת גדולה.
  8. מוסיפים למחבת את הבצל והשום, ומטגנים כמה דקות.
  9. מוסיפים בשר, פפריקה, מלח, כמון, פלפל שחור, רסק עגבניות ומים.
  10. מרסקים את תפוחי אדמה הרותחים לפירה.
  11. מסדרים את המוסקה בתבנית באופן הבא:
    -שכבת תפוחי אדמה
    -שכבת חצילים
    -שכבת בשר
    -שכבת תפוחי אדמה
    -שכבת בשר
    -שכבת חצילים
    -שכבת פירה
  12. מברישים ביצה על הפירה.
  13. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור 180 מעלות.
  14. לאחר 20 דקות מוציאים את הנייר ומחזירים ל15 דקות עד שהשכבה העליונה משחימה

צפו במתכונים דומים

  • סביח מפורק - ללא גלוטן

    סביח מפורק – ללא גלוטן

    שומן

    פחמימות

    חלבון

    קלוריות

  • שווארמה דג – ללא גלוטן

    שומן

    פחמימות

    חלבון

    קלוריות

  • קציצות דגים - ללא גלוטן

    קציצות דגים – ללא גלוטן

    שומן

    פחמימות

    חלבון

    קלוריות

  • סלט טאבולה כרובית

    סלט טאבולה כרובית – ללא גלוטן, טבעוני

    שומן

    פחמימות

    חלבון

    קלוריות

הפנייה נשלחה בהצלחה!

אנו נחזור אליכם בהקדם האפשרי.
עד אז, אתם מוזמנים לצפות במתכונים או במאמרים שלנו, תהנו :)