מצרכים (5 מנות)
700 גרם עוף טחון/ 700 גרם כתף מס' 4
5 תפוחי אדמה בינוניים
0.5 פחית עגבניות מרוסקות מוטי
0.5 כוס מים
3 חצילים
1 בצל
0.5 ראש שום
פפריקה מעושנת
פפריקה מתוקה
פפריקה טוסקנה
כפית כמון
מלח
פלפל
כפית שמן
אופן ההכנה
- חותכים שלושה מתפוחי האדמה לאורך בעובי של 0.5 ס״מ. את השניים הנותרים מקלפים ומכניסים לסיר עם מים רותחים עם כפית מלח.
- מניחים על תבנית אפיה עם נייר אפיה ומרססים בספריי שמן (מ2 הצדדים של התפוח אדמה).
- מכניסים לתנור בחום של 220 מעלות (חימום מלמטה ומלמעלה).
- את החצילים עוטפים בנייר כסף, מחוררים בעזרת מזלג או סכין ומכניסים לתנור כשעה בערך, עד שהחציל מרגיש רך מבפנים.
- כשהחציל מוכן מוציאים את ליבת החציל מהקליפה ושמים בצד.
- חותכים את הבצל והשום לקוביות.
- מחממים כפית שמן במחבת גדולה.
- מוסיפים למחבת את הבצל והשום, ומטגנים כמה דקות.
- מוסיפים בשר, פפריקה, מלח, כמון, פלפל שחור, רסק עגבניות ומים.
- מרסקים את תפוחי אדמה הרותחים לפירה.
- מסדרים את המוסקה בתבנית באופן הבא:
-שכבת תפוחי אדמה
-שכבת חצילים
-שכבת בשר
-שכבת תפוחי אדמה
-שכבת בשר
-שכבת חצילים
-שכבת פירה - מברישים ביצה על הפירה.
- מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור 180 מעלות.
- לאחר 20 דקות מוציאים את הנייר ומחזירים ל15 דקות עד שהשכבה העליונה משחימה