קציצות עוף עם כרישה ברוטב עלי מנגולד ולימון
מצרכים (24 קציצות)
לקציצות
לרוטב
אופן ההכנה
הכנת הקציצות
-
חותכים את הבצל והכרישה לקוביות.
-
קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה.
-
מגרדים את הקישוא.
-
מחממים במחבת רחבה מעט שמן.
-
מוסיפים את הבצל, השום והכרישה ומערבבים עד שהבצל מתחיל להשחים מעט.
-
מכבים את האש ונותנים לתערובת להתקרר.
-
שופכים את התערובת לקערה ביחד עם שאר מרכיבי הקציצות ולשים היטב.
-
מכינים קערת מים בצד להרטבת הידיים, יוצרים קציצות בגודל של כדור פינג פונג ונותנים להם לנוח בצד למשך כ-30 דקות.
הכנת הרוטב
-
חותכים בצל וגבעולי מנגולד לקוביות.
-
מחממים את שמן הזית בסיר.
-
מכניסים את הבצל, השום וגבעולי המנגולד לסיר, ומטגנים עד שהבצל משחים.
-
מוסיפים את המים, התבלינים ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה.
-
מכניסים בזהירות את הקציצות לסיר, מכסים באופן חלקי ונותנים לקציצות להתבשל על להבה בינונית במשך כ-25 דקות שיספגו את הטעמים.
-
מוסיפים את עלי המנגולד ומבשלים עוד כ-5 דקות עד להתרככות העלים.
-
טועמים ומתקנים מליחות במידת הצורך.
ערכים תזונתיים
מנות 24
גודל מנה 3
- כמות למנה
- קלוריות 208kcal
- % Daily Value *
- סה"כ שומן 6g10%
- סה"כ פחמימות 9g3%
- חלבון 38g76%
* * אחוזי הערך היומי מבוססים על דיאטה של 2,000 קלוריות. הערך היומי שלך עשוי להיות גבוה או נמוך יותר בהתאם לצרכים הקלוריים שלך."