Print Options:

קציצות דגים – ללא גלוטן

שיטת בישול
מטבח
קורסים
קושי מתקדמים
מנות 20
קלוריות 61
מצרכים (20 קציצות)
    לקציצות
  • 1 ק״ג דג לבן טחון (בורי/ מוסר/ לוקוס)
  • 8-9 שיני שום
  • 1 בצל (בינוני)
  • 1 פלפל אדום (או ירוק אופציונאלי)
  • 1 צרור כוסברה
  • 0.5 צרור פטרוזיליה
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1.5 כפית כורכום
  • 0.5 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • לרוטב
  • 8 עגבניות (בינוניות)
  • 1 בצל (בינוני)
  • 1 ראש שום
  • 1 פלפל אדום (או ירוק אופציונאלי)
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 לימון (שלם/ לימון כבוש)
  • 1 כף שמן זית
  • 1.5 כפית מלח
  • 0.5 כפית פלפל שחור
  • 1.5 כפית פפריקה מרוקאית מתוקה (או פפריקה מתוקה)
אופן ההכנה
  1. קוצצים את הבצל, השום והפלפל ומניחים בקערה.
  2. מוסיפים לקערה את כל שאר המרכיבים לקציצות ומערבבים היטב (2-3 דקות).
  3. נותנים לתערובת לנוח 10-20 דקות (המרקם יהיה רך יחסית אבל אין מה לדאוג, הקציצות יוצאות מעולה ולא מתפרקות).
  4. מגלגלים מהתערובת קציצות (כ-50 גרם לקציצה), מרטיבים את הידיים במים מדי פעם כדי שהקציצות לא ידבקו ליד ויצאו דחוסות.
  5. שמים את הקציצות בצד עד הכנת הרוטב.
  6. קוצצים את הבצל, הכוסברה, חצי מראש השום והפלפל.
  7. מגרדים את העגבניות בפומפייה.
  8. מחממים מעט שמן בסיר על אש גבוהה.
  9. מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ ומטגנים עד השחמה.
  10. מוסיפים את הפלפל החריף ושיני השום הקצוצות ומטגנים עוד קצת.
  11. מוסיפים את העגבניות המרוסקות והתבלינים.
  12. מגיעים לרתיחה ומורידים לאש בינונית, נותנים לעגבניות להצטמצם 5-10 דקות.
  13. מוסיפים ספל ורבע של מים, מביאים לרתיחה נוספת ומורידים לאש בינונית.
  14. במידה והרוטב יצא דליל מדי, ניתן להוסיף 1-2 כפות של רסק עגבניות להסמכה.
  15. מכניסים את הקציצות, בצורה מעגלית לדפנות הסיר.
  16. מוסיפים את פרוסות הלימון/ לימון כבוש ואת שיני השום השלמות מחצי הראש הנותר.
  17. מבשלים עוד כ-20 דקות על אש נמוכה-בינונית.
ערכים תזונתיים

מנות 20

גודל מנה 4


כמות למנה
קלוריות 365kcal
% Daily Value *
סה"כ שומן 11g17%
סה"כ פחמימות 20g7%
חלבון 35g70%

* * אחוזי הערך היומי מבוססים על דיאטה של 2,000 קלוריות. הערך היומי שלך עשוי להיות גבוה או נמוך יותר בהתאם לצרכים הקלוריים שלך."