קציצות דגים – ללא גלוטן
מצרכים (20 קציצות)
לקציצות
לרוטב
אופן ההכנה
-
קוצצים את הבצל, השום והפלפל ומניחים בקערה.
-
מוסיפים לקערה את כל שאר המרכיבים לקציצות ומערבבים היטב (2-3 דקות).
-
נותנים לתערובת לנוח 10-20 דקות (המרקם יהיה רך יחסית אבל אין מה לדאוג, הקציצות יוצאות מעולה ולא מתפרקות).
-
מגלגלים מהתערובת קציצות (כ-50 גרם לקציצה), מרטיבים את הידיים במים מדי פעם כדי שהקציצות לא ידבקו ליד ויצאו דחוסות.
-
שמים את הקציצות בצד עד הכנת הרוטב.
-
קוצצים את הבצל, הכוסברה, חצי מראש השום והפלפל.
-
מגרדים את העגבניות בפומפייה.
-
מחממים מעט שמן בסיר על אש גבוהה.
-
מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ ומטגנים עד השחמה.
-
מוסיפים את הפלפל החריף ושיני השום הקצוצות ומטגנים עוד קצת.
-
מוסיפים את העגבניות המרוסקות והתבלינים.
-
מגיעים לרתיחה ומורידים לאש בינונית, נותנים לעגבניות להצטמצם 5-10 דקות.
-
מוסיפים ספל ורבע של מים, מביאים לרתיחה נוספת ומורידים לאש בינונית.
-
במידה והרוטב יצא דליל מדי, ניתן להוסיף 1-2 כפות של רסק עגבניות להסמכה.
-
מכניסים את הקציצות, בצורה מעגלית לדפנות הסיר.
-
מוסיפים את פרוסות הלימון/ לימון כבוש ואת שיני השום השלמות מחצי הראש הנותר.
-
מבשלים עוד כ-20 דקות על אש נמוכה-בינונית.
ערכים תזונתיים
מנות 20
גודל מנה 4
- כמות למנה
- קלוריות 365kcal
- % Daily Value *
- סה"כ שומן 11g17%
- סה"כ פחמימות 20g7%
- חלבון 35g70%
* * אחוזי הערך היומי מבוססים על דיאטה של 2,000 קלוריות. הערך היומי שלך עשוי להיות גבוה או נמוך יותר בהתאם לצרכים הקלוריים שלך."