מנות: 12 קושי: מתקדמים

קובה טופו סלק – טבעוני וללא גלוטן

קושי: מתקדמים טמפרטורת בישול: 190  °C מנות: 12 קלוריות: 58

מצרכים (כ-12 כדורים)

לטופו

למילוי התרד

לרוטב סלק

אופן ההכנה

לקובות

  1. מחממים תנור ל190 מעלות טורבו.
  2. טוחנים במעבד מזון את הטופו והשום.
  3. מוסיפים קמח חומוס בהדרגה.
  4. מוסיפים מים, מלח ופלפל עד שהתערובת נהיית גבשושית.
  5. מעבירים לקירור בזמן שמכינים את המלית.
  6. כותשים את השום.
  7. מערבבים בקערה מדליוני תרד מופשרים, שום כתוש, סויה, גרידת לימון ותבלינים.
  8. מרכיבים את הכדורים – לוקחים מעט מהטופו, יוצרים גומה בתוך כף היד ודוחסים מעט, בחור שנוצר מניחים מעט מהמלית וסוגרים עם טופו.
  9. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. רצוי לרסס מעט שמן על הנייר.
  10. מכניסים לתנור כ-15 דקות או עד שהכדורים זהובים.

הכנת הרוטב

  1. אופים את הסלקים עטופים בנייר כסף בתנור בחום גבוה כ- 40-60 דקות.
  2. קוצצים את הבצל, וקושרים את ענפי הסלרי.
  3. מחממים כף שמן בסיר גדול.
  4. מוסיפים את הבצל והסלרי ומטגנים מעט.
  5. חותכים את הסלקים לקוביות קטנות ומוסיפים אותם לסיר.
  6. מוסיפים 8 כוסות מים (כ2 ס"מ מעל לירקות) ומבשלים כחצי שעה.
  7. מוסיפים רסק עגבניות, מיץ לימון, סילאן ותבלינים. מערבבים ומביאים שוב לרתיחה.
  8. כשהמרק מגיע לרתיחה מוציאים את ענפי הסלרי, מוסיפים את הקובות, מכסים את הסיר ומבשלים עוד חצי שעה.
  9. טועמים ומתקנים עם לימון ומלח לפי הטעם.
ערכים תזונתיים

מנות 12


כמות למנה
קלוריות 58kcal
% Daily Value *
סה"כ שומן 2g4%
סה"כ פחמימות 4g2%
חלבון 5.5g11%

* * אחוזי הערך היומי מבוססים על דיאטה של 2,000 קלוריות. הערך היומי שלך עשוי להיות גבוה או נמוך יותר בהתאם לצרכים הקלוריים שלך."

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תזונאי ספורט זיו זפרני

לא בטוח/ה איזה תוכנית מתאימה לך?

לשאלון הכוונה לתוכנית תזונה מותאמת אישית