קובה טופו סלק – טבעוני וללא גלוטן
מצרכים (כ-12 כדורים)
לטופו
למילוי התרד
לרוטב סלק
אופן ההכנה
לקובות
-
מחממים תנור ל190 מעלות טורבו.
-
טוחנים במעבד מזון את הטופו והשום.
-
מוסיפים קמח חומוס בהדרגה.
-
מוסיפים מים, מלח ופלפל עד שהתערובת נהיית גבשושית.
-
מעבירים לקירור בזמן שמכינים את המלית.
-
כותשים את השום.
-
מערבבים בקערה מדליוני תרד מופשרים, שום כתוש, סויה, גרידת לימון ותבלינים.
-
מרכיבים את הכדורים – לוקחים מעט מהטופו, יוצרים גומה בתוך כף היד ודוחסים מעט, בחור שנוצר מניחים מעט מהמלית וסוגרים עם טופו.
-
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. רצוי לרסס מעט שמן על הנייר.
-
מכניסים לתנור כ-15 דקות או עד שהכדורים זהובים.
הכנת הרוטב
-
אופים את הסלקים עטופים בנייר כסף בתנור בחום גבוה כ- 40-60 דקות.
-
קוצצים את הבצל, וקושרים את ענפי הסלרי.
-
מחממים כף שמן בסיר גדול.
-
מוסיפים את הבצל והסלרי ומטגנים מעט.
-
חותכים את הסלקים לקוביות קטנות ומוסיפים אותם לסיר.
-
מוסיפים 8 כוסות מים (כ2 ס"מ מעל לירקות) ומבשלים כחצי שעה.
-
מוסיפים רסק עגבניות, מיץ לימון, סילאן ותבלינים. מערבבים ומביאים שוב לרתיחה.
-
כשהמרק מגיע לרתיחה מוציאים את ענפי הסלרי, מוסיפים את הקובות, מכסים את הסיר ומבשלים עוד חצי שעה.
-
טועמים ומתקנים עם לימון ומלח לפי הטעם.
ערכים תזונתיים
מנות 12
- כמות למנה
- קלוריות 58kcal
- % Daily Value *
- סה"כ שומן 2g4%
- סה"כ פחמימות 4g2%
- חלבון 5.5g11%
* * אחוזי הערך היומי מבוססים על דיאטה של 2,000 קלוריות. הערך היומי שלך עשוי להיות גבוה או נמוך יותר בהתאם לצרכים הקלוריים שלך."