סלט טאבולה כרובית – טבעוני וללא גלוטן
מצרכים (למנה)
אופן ההכנה
-
מפרקים את הכרובית לפרחים ומניחים אותם בקערה, שופכים מעל מים רותחים ונותנים לכרובית להתרכך מעט.
-
מכניסים את פרחי הכרובית ואת הפטרוזיליה למעבד מזון (למי שאין, יכול פשוט לגרד בפומפייה ולקצוץ את הפטרוזיליה). בעזרת פולסים קצרים טוחנים עד למרקם המתאים.
-
חוצים את עגבניות השרי וקוצצים את הבצל הירוק.
-
מעבירים לקערה גדולה את הכרובית והפטרוזיליה, ביחד עם שאר המצרכים.
-
מוסיפים שמן זית, לימון, מלח ופלפל.
-
מערבבים היטב את כל המצרכים ביחד עם התיבול ולבסוף מוסיפים מעט מעט בצל ירוק וגרעיני חמנייה.
אופציות לשילובים
- מי שרוצה להעלות את הערך החלבוני, יכול לשלב גבינת פטה איכותית 5% משתלבת מדהים.
- כף אחת של שמן זית אפשר להחליף בכף טחינה גולמית.
- למי שאין בעיה עם להוסיף מעט סוכר במנה, חמוציות ואוכמניות משתלבים מצוין!
ערכים תזונתיים
מנות 1
- כמות למנה
- קלוריות 101kcal
- % Daily Value *
- סה"כ פחמימות 8g3%
- חלבון 3g6%
* * אחוזי הערך היומי מבוססים על דיאטה של 2,000 קלוריות. הערך היומי שלך עשוי להיות גבוה או נמוך יותר בהתאם לצרכים הקלוריים שלך."