מרק עגבניות חורפי
מצרכים (5 מנות)
אופן ההכנה
-
הכנה
1. מחממים תנור ל-220 מעלות. -
2. חוצים את העגבניות.
-
בישול
3. מפזרים מלח גס על נייר אפייה ומניחים את העגבניות על המלח כשהקליפה כלפי מעלה. -
אפייה
4. אופים 20-30 דקות, עד שהעגבניות מגירות נוזלים והקליפה משחימה. -
טיגון
5. בזמן שהעגבניות בתנור, חותכים גס את כל הירקות למרק ומטגנים אותם עם כפית שמן עד השחמה וריכוך קל. -
תיבול
6. מוסיפים את גבעולי הטימין והמים, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. -
בישול
7. מבשלים בסיר מכוסה מעל להבה בינונית 20-30 דקות. -
8. מצננים את העגבניות, מסירים את הקליפה ומוסיפים אותן ואת כל המיצים שניגרו מהעגבניות למרק.
-
9. טוחנים למרק חלק בעזרת בלנדר רגיל או ידני.
-
10. מוסיפים כף שמן זית וממשיכים לטחון עוד כמה דקות עד שהמרק נראה חלק.
-
11. טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
ערכים תזונתיים
מנות 5
- כמות למנה
- קלוריות 136kcal
- % Daily Value *
- סה"כ פחמימות 24g8%
- חלבון 4.5g9%
* * אחוזי הערך היומי מבוססים על דיאטה של 2,000 קלוריות. הערך היומי שלך עשוי להיות גבוה או נמוך יותר בהתאם לצרכים הקלוריים שלך."