מנות: 5 זמן כולל: 1 ש' 28 דקות קושי: בינוני

מרק עגבניות חורפי

זמן הכנה 14 דקות זמן בישול 58 דקות זמן מנוחה 16 דקות זמן כולל 1 ש' 28 דקות קושי: בינוני טמפרטורת בישול: 220  °C מנות: 5 קלוריות: 136 העונה הכי טובה: חורף

מצרכים (5 מנות)

אופן ההכנה

  1. הכנה
    1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. 2. חוצים את העגבניות.
  3. בישול
    3. מפזרים מלח גס על נייר אפייה ומניחים את העגבניות על המלח כשהקליפה כלפי מעלה.
  4. אפייה
    4. אופים 20-30 דקות, עד שהעגבניות מגירות נוזלים והקליפה משחימה.
  5. טיגון
    5. בזמן שהעגבניות בתנור, חותכים גס את כל הירקות למרק ומטגנים אותם עם כפית שמן עד השחמה וריכוך קל.
  6. תיבול
    6. מוסיפים את גבעולי הטימין והמים, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  7. בישול
    7. מבשלים בסיר מכוסה מעל להבה בינונית 20-30 דקות.
  8. 8. מצננים את העגבניות, מסירים את הקליפה ומוסיפים אותן ואת כל המיצים שניגרו מהעגבניות למרק.
  9. 9. טוחנים למרק חלק בעזרת בלנדר רגיל או ידני.
  10. 10. מוסיפים כף שמן זית וממשיכים לטחון עוד כמה דקות עד שהמרק נראה חלק.
  11. 11. טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
ערכים תזונתיים

מנות 5


כמות למנה
קלוריות 136kcal
% Daily Value *
סה"כ פחמימות 24g8%
חלבון 4.5g9%

* * אחוזי הערך היומי מבוססים על דיאטה של 2,000 קלוריות. הערך היומי שלך עשוי להיות גבוה או נמוך יותר בהתאם לצרכים הקלוריים שלך."

מילות מפתח: מרקים

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תזונאי ספורט זיו זפרני

לא בטוח/ה איזה תוכנית מתאימה לך?

לשאלון הכוונה לתוכנית תזונה מותאמת אישית