מנות: 5 קושי: מתקדמים

פאי רועים

5 from 1 vote
קושי: מתקדמים טמפרטורת בישול: 200  °C מנות: 5 קלוריות: 330

מצרכים (5 מנות)

אופן ההכנה

  1. אופים בתנור את הבטטות השלמות בחום של 200 מעלות (אפשר גם לבשל אותן, אבל הן מקבלות טעם טוב יותר מהאפייה).
  2. חותכים את הבצל , הגזר ו-2-3 משיני השום לקוביות קטנות.
  3. בינתיים מחממים מחבת על אש גבוהה.
  4. מוסיפים את שמן הזית, הבצל, והשום ומטגנים עד לשקיפות הבצל.
  5. מוסיפים את הבשר הטחון, הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה, הכורכום והטימין/ אגוז מוסקט.
  6. מפרקים ומערבבים את הבשר לאורך כל הטיגון שלו.
  7. ברגע שהבשר מקבל צבע שחום אפשר לכבות את האש ולתת לתערובת מעט להתקרר.
  8. כותשים את שיני השום שנותרו.
  9. לאחר שהבטטות התרככו, מוציאים אותן מהתנור, מקלפים אותן ומועכים באמצעות מועך פירה. תוך כדי פעולת המעיכה מוסיפים את הביצה, המלח, השום והטימין עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  10. מעבירים את תערובת הבשר לקערות קטנות או תבנית בגודל בינוני ומשטחים לגובה 2-3 ס"מ.
  11. מעל מוסיפים את פירה הבטטה ומשטחים אותו בעזרת כף מטבח (אפשר ליצור מסילות בצורת שתי וערב בעזרת מזלג).
  12. מכניסים את הקערות לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, אופים כחצי שעה או עד שהפירה מתחיל להשחים.

הערות

- אפשר לשחק עם התבלינים שבבשר ובפירה לפי העדפה אישית.

- הערכים מתייחסים פה לבשר בעל אחוז שומן בינוני (כ-12%), מי שישתמש בבשר רזה יותר כמות השמן תפחת וכמות החלבון תעלה בכל מנה.

ערכים תזונתיים

מנות 5

גודל מנה 1


כמות למנה
קלוריות 330kcal
% Daily Value *
סה"כ שומן 8g13%
סה"כ פחמימות 37g13%
חלבון 25g50%

* * אחוזי הערך היומי מבוססים על דיאטה של 2,000 קלוריות. הערך היומי שלך עשוי להיות גבוה או נמוך יותר בהתאם לצרכים הקלוריים שלך."

תגובה אחת

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תזונאי ספורט זיו זפרני

לא בטוח/ה איזה תוכנית מתאימה לך?

לשאלון הכוונה לתוכנית תזונה מותאמת אישית