
פאי רועים
מצרכים (5 מנות)
אופן ההכנה
-
אופים בתנור את הבטטות השלמות בחום של 200 מעלות (אפשר גם לבשל אותן, אבל הן מקבלות טעם טוב יותר מהאפייה).
-
חותכים את הבצל , הגזר ו-2-3 משיני השום לקוביות קטנות.
-
בינתיים מחממים מחבת על אש גבוהה.
-
מוסיפים את שמן הזית, הבצל, והשום ומטגנים עד לשקיפות הבצל.
-
מוסיפים את הבשר הטחון, הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה, הכורכום והטימין/ אגוז מוסקט.
-
מפרקים ומערבבים את הבשר לאורך כל הטיגון שלו.
-
ברגע שהבשר מקבל צבע שחום אפשר לכבות את האש ולתת לתערובת מעט להתקרר.
-
כותשים את שיני השום שנותרו.
-
לאחר שהבטטות התרככו, מוציאים אותן מהתנור, מקלפים אותן ומועכים באמצעות מועך פירה. תוך כדי פעולת המעיכה מוסיפים את הביצה, המלח, השום והטימין עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
מעבירים את תערובת הבשר לקערות קטנות או תבנית בגודל בינוני ומשטחים לגובה 2-3 ס"מ.
-
מעל מוסיפים את פירה הבטטה ומשטחים אותו בעזרת כף מטבח (אפשר ליצור מסילות בצורת שתי וערב בעזרת מזלג).
-
מכניסים את הקערות לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, אופים כחצי שעה או עד שהפירה מתחיל להשחים.
הערות
- אפשר לשחק עם התבלינים שבבשר ובפירה לפי העדפה אישית.
- הערכים מתייחסים פה לבשר בעל אחוז שומן בינוני (כ-12%), מי שישתמש בבשר רזה יותר כמות השמן תפחת וכמות החלבון תעלה בכל מנה.
ערכים תזונתיים
מנות 5
גודל מנה 1
- כמות למנה
- קלוריות 330kcal
- % Daily Value *
- סה"כ שומן 8g13%
- סה"כ פחמימות 37g13%
- חלבון 25g50%
* * אחוזי הערך היומי מבוססים על דיאטה של 2,000 קלוריות. הערך היומי שלך עשוי להיות גבוה או נמוך יותר בהתאם לצרכים הקלוריים שלך."
מתכון אש