מנות: 5 זמן כולל: 1 ש' 38 דקות קושי: בינוני
זמן הכנה 12 דקות זמן בישול 84 דקות זמן מנוחה 2 דקות זמן כולל 1 ש' 38 דקות קושי: בינוני טמפרטורת בישול: 220  °C מנות: 5 קלוריות: 360 העונה הכי טובה: בכל עונה

מצרכים (5 מנות)

אופן ההכנה

  1. הכנה
    1. חותכים שלושה מתפוחי האדמה לאורך בעובי של 0.5 ס״מ. את השניים הנותרים מקלפים ומכניסים לסיר עם מים רותחים עם כפית מלח.
  2. 2. מניחים על תבנית אפיה עם נייר אפיה ומרססים בספריי שמן (מ2 הצדדים של התפוח אדמה)

  3. אפייה
    3. מכניסים לתנור בחום של 220 מעלות (חימום מלמטה ומלמעלה).
  4. 4. את החצילים עוטפים בנייר כסף, מחוררים בעזרת מזלג או סכין ומכניסים לתנור כשעה בערך, עד שהחציל מרגיש רך מבפנים.
  5. הכנה
    5. כשהחציל מוכן מוציאים את ליבת החציל מהקליפה ושמים בצד.
  6. 6. חותכים את הבצל והשום לקוביות.
  7. טיגון
    7. מחממים כפית שמן במחבת גדולה.
  8. 8. מוסיפים למחבת את הבצל והשום, ומטגנים כמה דקות.
  9. 9. מוסיפים בשר, פפריקות, מלח, כמון, פלפל שחור, רסק עגבניות ומים.
  10. 10. מרסקים את תפוחי אדמה הרותחים לפירה.
  11. 11. מסדרים את המוסקה בתבנית באופן הבא:
    - שכבת תפוחי אדמה - שכבת חצילים - שכבת בשר - שכבת תפוחי אדמה - שכבת בשר - שכבת חצילים - שכבת פירה
  12. 12. מברישים ביצה על הפירה.
  13. אפייה
    13. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור על 180 מעלות.
  14. 14. לאחר 20 דקות מוציאים את הנייר ומחזירים ל15 דקות עד שהשכבה העליונה משחימה .
ערכים תזונתיים

מנות 5


כמות למנה
קלוריות 360kcal
% Daily Value *
סה"כ שומן 6g10%
סה"כ פחמימות 42g15%
חלבון 35g70%

* * אחוזי הערך היומי מבוססים על דיאטה של 2,000 קלוריות. הערך היומי שלך עשוי להיות גבוה או נמוך יותר בהתאם לצרכים הקלוריים שלך."

מילות מפתח: עוף, מוסקה

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תזונאי ספורט זיו זפרני

לא בטוח/ה איזה תוכנית מתאימה לך?

לשאלון הכוונה לתוכנית תזונה מותאמת אישית