מוסקה
מצרכים (5 מנות)
אופן ההכנה
-
הכנה
1. חותכים שלושה מתפוחי האדמה לאורך בעובי של 0.5 ס״מ. את השניים הנותרים מקלפים ומכניסים לסיר עם מים רותחים עם כפית מלח. -
2. מניחים על תבנית אפיה עם נייר אפיה ומרססים בספריי שמן (מ2 הצדדים של התפוח אדמה)
-
אפייה
3. מכניסים לתנור בחום של 220 מעלות (חימום מלמטה ומלמעלה). -
4. את החצילים עוטפים בנייר כסף, מחוררים בעזרת מזלג או סכין ומכניסים לתנור כשעה בערך, עד שהחציל מרגיש רך מבפנים.
-
הכנה
5. כשהחציל מוכן מוציאים את ליבת החציל מהקליפה ושמים בצד. -
6. חותכים את הבצל והשום לקוביות.
-
טיגון
7. מחממים כפית שמן במחבת גדולה. -
8. מוסיפים למחבת את הבצל והשום, ומטגנים כמה דקות.
-
9. מוסיפים בשר, פפריקות, מלח, כמון, פלפל שחור, רסק עגבניות ומים.
-
10. מרסקים את תפוחי אדמה הרותחים לפירה.
-
11. מסדרים את המוסקה בתבנית באופן הבא:- שכבת תפוחי אדמה - שכבת חצילים - שכבת בשר - שכבת תפוחי אדמה - שכבת בשר - שכבת חצילים - שכבת פירה
-
12. מברישים ביצה על הפירה.
-
אפייה
13. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור על 180 מעלות. -
14. לאחר 20 דקות מוציאים את הנייר ומחזירים ל15 דקות עד שהשכבה העליונה משחימה .
ערכים תזונתיים
מנות 5
- כמות למנה
- קלוריות 360kcal
- % Daily Value *
- סה"כ שומן 6g10%
- סה"כ פחמימות 42g15%
- חלבון 35g70%
* * אחוזי הערך היומי מבוססים על דיאטה של 2,000 קלוריות. הערך היומי שלך עשוי להיות גבוה או נמוך יותר בהתאם לצרכים הקלוריים שלך."