גלילות עוף ממולאות בפטריות תרד וגרידת חציל
מצרכים (5 מנות)
אופן ההכנה
-
חולטים את התרד במים רותחים, סוחטים וקוצצים דק.
-
מחממים תנור ל 180 מעלות.
-
קוצצים את הבצל והשום דק, ואת החציל מקלפים ומגרדים בפומפייה.
-
במחבת מחממים כפית שמן זית.
-
מוסיפים לפי הסדר: בצל, שום, חצילים, פטריות ותרד, ומטגנים עד שמתקבל מרקם עיסתי מכל התערובת (אפשר להוסיף רבע כוס מים במידה והתערובת יבשה).
-
ממליחים, טועמים ומתקנים במידת הצורך.
-
פורסים את חזה העוף, מורחים כשתי כפות מהתערובת, מגלגלים את חזה העוף ומעבירים לתבנית.
-
בקערה סוחטים את הלימונים יחד עם 2-3 שיני שום כתושות וכפית שמן זית, מערבבים היטב ושופכים לתוך התבנית.
-
מברישים את גלילת חזה העוף מלמעלה עם ביצה ומפזרים שומשום מעל (לא חובה).
-
מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך 10-15 דקות.
-
מוציאים את נייר הכסף, מעלים את הטמפרטורה ל-220 מעלות וממשיכים לחמם כ-20-25 דקות עד שהגלילות מתחילות להשחים.
-
מוציאים מהתנור, פורסים את הגלילות ושופכים מעל מהרוטב.
ערכים תזונתיים
מנות 5
גודל מנה 1
- כמות למנה
- קלוריות 281kcal
- % Daily Value *
- סה"כ שומן 8g13%
- סה"כ פחמימות 8g3%
- חלבון 46g92%
* * אחוזי הערך היומי מבוססים על דיאטה של 2,000 קלוריות. הערך היומי שלך עשוי להיות גבוה או נמוך יותר בהתאם לצרכים הקלוריים שלך."