בעיות מסוגים שונים במערכת העיכול נפוצות מאוד בימינו, ורבים מאיתנו פוגשים אותן לא מעט. תחושות לא נעימות במערכת עלולות להיות מאוד לא נעימות ולפעמים יש אפילו קושי רב להתמודד איתן בחיי היומיום שלנו.

בכתבה הזאת ריכזתי עבורכם את ההגדרות של בעיות שונות במערכת העיכול – וגם את הפתרון התזונתי האפשרי עבורן!
אין בכתבה תחליף ליעוץ רפואי, ואם העצות בכתבה לא עוזר- מומלץ לדבר על כך עם איש מקצוע

עצירות
מה זה אומר?
ירידה בתדירות היציאות לפחות מ-3 פעמים בשבוע, ו/או יציאות שמלוות במאמץ קיצוני

מה יכול לגרום לעצירות?

מה לעשות?
להימנע מהבאים:

מה כן?

שלשול

מה ההגדרה?
שלוש או יותריציאות במרקם רך/נוזלי

גורמים:

מה לעשות?
להימנע:

מה כן?

נפיחות
גזים עלולים לגרום לתחושות לא נעימות במערכת העיכול ולנפיחויות

שימו לב! ישנן נפיחויות שנגרמות משינויים הורמונליים וצבירת נוזלים, שלא רלוונטיות לפוסט זה.

גורמים ופתרונות:

  1. סוכרים כהליים (נמצא ברוב חטיפי החלבון/ אבקות חלבון): להגביל ל2-3 פעמים בשבוע, אם עדיין מפריע- להימנע לגמרי.
  2. ירקות מצליבים (ברוקולי, כרובית, כרוב, בצל, פטריות, אספרגוס): לאדות או לבשל לפני האכילה- אם לא עוזר, להימנע.
  3. מסטיקים וסיגריות: להימנע.
  4. מוצרי חלב עשירים בלקטוז: ניסוי וטעייה, יש מוצרי חלב דלים בלקטוז שגם יכולים לגרום לתחושות לא נעימות אז לא לעבוד כמו רובוט ולהימנע גם מהם.
  5. גלוטן: ישנם אנשים רגישים לגלוטן (לא אלרגים), ולרב יהיה רשה לאבחן זאת בבדיקה. להימנע למספר ימים ולראות אם הנפיחויות יורדות, אם כן עדיף להימנע.
  6. קטניות (שעועית, עדשים, חומוס, פול ופולי סויה): להשרות/להנביט לפני הבישול. בבישול להוסיף זרעי כמון/שומר.

אלרגיה או רגישות למזון?
בכל מקרה של אלרגיה ההמלצה החד משמעית היא להימנע מסוג המזון אליו האדם אלרגי.
יש מקרים שבהם אין אלרגיה, אבל יש רגישות למזון מסוים. רגישויות נפוצות:

רוצו ליישם! מקווה שעזרתי ושבקרוב כבר תרגישו יותר טוב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תזונאי ספורט זיו זפרני

לא בטוח/ה איזה תוכנית מתאימה לך?

לשאלון הכוונה לתוכנית תזונה מותאמת אישית