״חנוכה, חנוכה, חג יפה כל כך" … (ושמן??)
.
אוטוטו זה מגיע, 8 ימים של פיתויים אינסופיים – בהדלקת הנרות בבית, בעבודה, בסופר וכמעט לכל מקום שאליו נלך יתלווה ניחוח הסופגניות והדברים הטובים והטעימים של החג. אולם, האם נצטרך לסבול במשך כל החג ולמנוע מעצמנו את כל הטוב הזה, רק בשביל שנוכל לשמור על המשקל וההיקפים? ממש לא!
שישה טיפים **(פלוס מתכון לסופגניות)** כיצד לעבור את החג מבלי לקנות ג'ינס חדש:
.
1. בראש ובראשונה אין צורך להתנזר לחלוטין ממאכלי החג (כגון סופגניות, לביבות וכו'), שהרי בסופו של דבר הדחף הזה יתפרץ לנו ונעלה במשקל ללא בקרה.
2. לא להגיע רעבים להדלקת הנרות! טעות נפוצה היא לצום ו"לחסוך קלוריות" להדלקות הנרות שמתרחשות שמונה ימים ברציפות, כדי שנוכל "להרגיש חופשי" לאכול מהסופגניות והלביבות החמות והמתוקות. הקפידו לאכול את כל הארוחות במהלך היום עד להדלקת הנרות, ואל תדלגו עליהן בכדי לקזז את הקלוריות של הסופגנייה/הלביבה שתאכלו. בפרט, הקפידו לאכול את הארוחה המשביעה של היום לפני הארוחה של הדלקת הנרות.
3. לא להגזים בכמויות! בקלות ומבלי לשים לב אנחנו יכולים לאכול סופגנייה אחת, 2-3 לביבות מטוגנות (ולפעמים אף יותר) ולהכניס לגופנו כמות עצומה של קלוריות. החליטו מראש על כמות הסופגניות שאתם הולכים לאכול בחג, מתי ואיפה (הדלקת נרות בבית, בעבודה, באירוע כלשהו וכו').
4. החליפו את "ארוחת החג" (הסופגניות/לביבות וכו') באחת הארוחות של היום, כדי לפגוע כמה שפחות בצריכה הקלורית היומית שלנו.
5. יותר אפויות פחות מטוגנות- בהרבה מאפיות ניתן למצוא היום סופגניות אפויות ולא מטוגות, שמייצגות את מעמד הסופגנייה בכבוד רב וכמעט ולא מרגישים בהבדל ביניהן. כך תחסכו כמות גדולה של קלוריות מבלי לחסוך מעצמכם את התענוג של אכילת הסופגנייה 😉
6. הכנה ביתית- הכינו את הסופגניות או הלביבות בעצמכם, כך תהיה לכם בקרה על תוכן המרכיבים וכמותם (חוץ מזה שזה גם הרבה יותר כיף ).
.
קבלו מתכון לסופגניות אפויות, בריאות וטעימות, מקמח כוסמין (5 סופגניות):
** לכל התוהים לגבי הקלוריות, חשוב להבין שהסופגניה משמשת כתחליף בריא יותר לסופגניה התעשיתית המכילה כמות גבוהה של שמן מחומצן, קמח לבן, ולא מעט סוכר לבן ( חוץ מזה שסופגניה באותו משקל תכיל בין 400-700 קק"ל). זה לא אומר שהסופגניות יכולות לשמש כתחליף לארוחה, אלא כאופציה בריאה יותר לסופגניות של החג☺**
רכיבים:
250 גרם קמח כוסמין
קורט מלח
5.5 גרם שמרים יבשים
90 גרם חלב
3 כפות סילאן או דבש
1 ביצה
מיץ מחצי תפוז
גרידה מקליפת תפוז
כפית תמצית וניל
40 גרם שמן קוקוס
.
מילוי:
ריבה ללא תוספת סוכר
הוראות הכנה:
מערבבים את הקמח עם קורט מלח בקערה בינונית. בכוס נפרדת מערבבים את החלב, השמרים והסילאן ונותנים להם לתסוס 10-15 דקות. מוסיפים את החלב המותסס לקערה עם הקמח ומתחילים ללוש מעט. מוסיפים את הביצה, מיץ התפוזים, תמצית הוניל, גרידת התפוז ושמן הקוקוס ולשים טוב טוב עד לקבלת בצק דביק. מרססים קערה נפרדת בתרסיס שמן, מעביר אליה את הבצק ונותנים לו לתפוח עד להכפלת נפחו. לאחר שהבצק תפח, קורצים מהבצק 5 כדורים שווים ומניחים אותם על תבינית משומנת עם תרסיס שמן. נותנים לכדורים לתפוח לעוד כחצי שעה ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים את הסופגניות למשך כ-25 דקות עד שהן משחימות. נותנים להן להתקרר מעט ומזריקים לתוכן את התוכן של הריבה בעזרת מזרק גדול (כמו בתמונה).
חנוכה שמח, טעים 🙂